Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Bőrünk és a szabadgyökök

A vitaminok bőrünk állapotáért is felelősek, például a bőrsejteket károsító vegyületrészek, az úgynevezett szabadgyökök megkötésében játszott szerepükkel. A bőr szépségének, egészségének megőrzésében az A- és a C-vitamin a legfontosabb.
A nők többsége finoman szólva furcsa érzésekkel konstatálja, hogy a televíziós reklámokban az arckrémek használata után az ember bőre feszes, ám egyben lágy tapintású, az egészségtől kicsattanó lesz. S a legtöbb ember valóban szeretné, ha ilyen lenne a bőre.
A bőr szépségének megőrzésében kulcsszerepet játszanak a különböző vitaminok. Nem véletlen, hogy az arckrémekben is egyre több van ezekből az anyagokból.

Azt régóta tudni lehet, hogy a vitaminok elengedhetetlenek a szervezet jó működéséhez. Ám ezeket (a D-vitamin kivételével, amelyet napsugárzás hatására maga a szervezet készít) kívülről kell bejuttatni testünkbe, méghozzá – optimális esetben – az egészséges táplálkozás révén.
A bőr szépségének, egészségének megőrzésében az A- és a C-vitamin játssza a legfontosabb szerepet: az A-vitamint a szervezet tudja tárolni, a C-t viszont nem, úgyhogy ez utóbbiból a készleteket folyamatosan, mindig újra kell tölteni.

Az A-vitamin a bőrsejtek megújulását szabályozza, a C-vitamin pedig a bőr feszességét adó kollagén létrejöttében játszik kulcsszerepet, emellett óvja a sejteket, így a bőrsejteket is megkárosító úgynevezett szabadgyököktől, s így küzd a korai elöregedés ellen – olvasható egy belga életmódmagazin legújabb számában. A nők pedig jól járnak, ha szépségükért egyre több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törvényesség az oktatásban

„ A diákok nem visszaélnek jogaikkal, hanem addig a határig élnek velük, amíg a pedagógus… Tovább olvasom