Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Borús ősz volt Jánossomorján

Az elmúlt őszi idény eredményei nem kerülhetnek be a jánossomorjai labdarúgás képzeletbeli aranykönyvébe. A csapat az utóbbi évek egyik leggyengébb szezonját zárta, a tizenötödik helyen végzett.

Labdarúgás

A csapat mérlege 15 mérkőzésen 2 győzelem, 2 döntetlen és 11 vereség volt, mindez nyolc pontot ért. A játékosok 16 gólt rúgtak és 29 alkalommal került a hálójukba a labda. A jelenlegi helyezést hűen tükrözi az a tény, hogy az együttes csupán a bajnokság hetedik fordulójában szerezte meg az első gólját a Balatonfüred ellen. Igaz, akkor egyszerre kettőt is, ennek ellenére hazai pályán 4–2-es vereséget szenvedtek. A korábbi hat találkozón az ellenfelek nyolc alkalommal vették be a jánossomorjai kaput. A csapat edzője, Turány Imre a nyolcadik fordulót követően lemondott. Egy hét múlva Nagy Csaba és Drobnitsch Vilmos csapatkapitány által vezetett gárda Csesztregen megszerezte az első pontját.
Ezt követően Soós Imre lett a vezetőedző, akivel 2 győzelem 1 döntetlen és 3 vereség volt a mérleg. A 9 rúgott mellé 7 kapott társult. A csapat úgy szerzett 7 pontot, hogy 3 mérkőzésen nem kapott gólt, amely a korábbi fordulókat tekintve mindenképpen jelentős eredmény. A szakvezető így értékelte az őszi idényt:
„ A szerződésem megkötésekor a vezetőség célként annyit tűzött ki, hogy mivel az együttesnek mindenképpen a harmadosztály Bakony-csoportjában kell maradnia, olyan eredményt kell a hátralévő fordulókban elérni, hogy reális esély maradjon a bentmaradás kiharcolására. A játékosok rövid időn belül belátták, hogy csak közös erővel és az elvégzett munkát követően várható eredmény. Mindenképpen kiemelendő a csapatban pályára lépő játékosok életkora, ami egyik oldalról nézve pozitívum, viszont a másikról nézve sajnos negatívum. Az általam pályára küldött közel húsz játékosnak több mint fele huszonegy éven aluli, közülük hárman még a tizennyolcadik évüket sem töltötték be. Abból a szempontból pozitívum, hogy minden adott ahhoz, hogy ezek a játékosok kellő rutint szerezve stabil játékosai lesznek a Jánossomorja együttesének és sok örömet szereznek a szurkolóiknak. Negatívum viszont, hogy jelenleg nem rendelkeznek a fent emlí tettekkel. Véleményem szerint ahhoz, hogy a csapat a következő szezonban is a harmadosztályú bajnokságban szerepeljen, erősítésre van szükség, főleg a középpályán és a támadókat tekintve.”
A 16 szerzett gólból, Szalka F. 6, Horváth J. 5, Kovács P., Görgits J., Szabó D., Zalka Á., Hegedűs F. 1–1 alkalommal volt eredményes.
A csapat fegyelmi helyzete sem sorolható az ideálisak közé, hiszen a pályára lépett játékosok egyetlen fordulóban, az ötödikben nem kaptak semmilyen figyelmeztetést, egyébként a 15 forduló során 28 sárga lap (Zalka 4, Plachy és Göblyös 3–3), míg 3 piros lap került kiosztásra, melyeket Szalka, Andrejcsák és Molnár F. gyűjtött be. Ezzel a mennyiségű lappal a csapat a meghirdetett fair play versenyben a 12. helyen található, megyei csapataink közül megelőzve az SVSE-t és a Kapuvár gárdáját is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több ezer rabszolgát szabadítottak ki tavaly Brazíliában

Több ezer rabszolgát szabadítottak ki tavaly Brazíliában. Bár az ország törvényei 1889 óta tiltják a… Tovább olvasom