Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Botka: a kormányzóképesség megteremtése a feladat

Szombaton tart az MSZP pártértekezletet. Botka szerint a kormányzóképesség megteremtése a feladat.

Tóbiás: az MSZP győzelemre és nem háborúra készülÉvekre lebontott menetrendet határozott meg az MSZP számára Tóbiás József elnök-frakcióvezető. A szombati budapesti pártértekezleten a politikus közölte, az MSZP győzelemre és nem háborúra készül, egy kettéhasadt társadalom egyesítése 1989 után újfent pártja felelőssége.

Tóbiás József azt mondta, 2015 a visszatérés éve: napról napra lebontják "a hazug, igazságtalan, totális állam rendszerét", mert a kirekesztés rendszerében nincs helye a baloldalnak és már látszik, hogy a társadalom többségének sem. Úgy fogalmazott: olyan mértékben szaggatják szét a magyar nemzetet, ahogy korábban csak megszálló hatalmaknak sikerült.
Világossá kell tenni, hogy Orbán rendszerével nincs alku - hangoztatta.
Az ellenzéki pártvezető 2016-ot a programalkotás évének nevezte, míg 2017-ről azt mondta, egy átlátható, legitim előválasztási rendszerben döntik el, ki legyen a miniszterelnök-jelölt

Botka: a kormányzóképesség megteremtése a feladatAz MSZP legfontosabb feladata kormányzóképességének "felépítése", ehhez következetes és karakteres baloldali politikára, a társadalmi beágyazottság növelésére, hitelességre, szakmai megalapozottságra van szükség - mondta Botka László, a szocialista párt választmányi elnöke szombaton, az MSZP pártértekezletének mintegy ötszáz résztvevője előtt Budapesten.

Az értekezlet célja a párttagok véleményének megvitatása a választási vereség okairól, majd új irányvonalak kijelölése - emlékeztetetett Botka László. Az MSZP 2006 óta elvesztett minden választást, amelyek után mindig eldöntötték, hogy jobban fogják csinálják ugyanazt, de most felismerték: "ami korábban jó volt, az már nem elég" - hangsúlyozta.
Gyökeres változásokra van szükség a párt politikájában, működésében és stílusában - fejtette ki. Ehhez az "MSZP mint brand" nem menthetetlen, hanem erős, "erősebb, mint amilyen politikával az elmúlt időben megtöltöttük" - fogalmazott.

Korábban írtuk:Tóbiás József a Népszava szombati számában megjelent interjúban közölte, együttműködő partnerségre törekednek a demonstrálókkal. Szerinte a tiltakozások sokasodnak és ha a kormányzat bezárkózik, elszigetelődik a saját társadalmától, nemzetközileg is légüres térbe kerül.
Tóbiás úgy látja, 25 év után először zajlik valós értékelés az MSZP-n belül, ezt szolgálja a szombati pártértekezlet is. A fő céljuk, hogy jelen legyenek a helyi társadalomban.

Elmondta, a pártértekezleten meg kell fogalmazni, miben kell változtatniuk, mi az, amit másképpen kell csinálni a jövőben. Úgy véli, új szervezeti formában, politikai tartalmában egyenes megoldásokra összpontosító politikára van szükség. "Markáns szakmai álláspontok kidolgozása van napirenden, így tudjuk hitelesíteni a kormányzóképességünket" - fogalmazott a pártelnök.

Elmondta, a pártértekezlet feladata elsősorban az összegzés és a jövő felé fordulás.

Hozzátette, arról kell beszélni, ami sürgetően megoldásra vár ma Magyarországon. Szerinte a kiszolgáltatottság növekedéséről, az egyre terjedő szegénységről van szó, arról, hogy ma már az amúgy még munkával rendelkezők sem képesek fenntartani saját magukat, a családjukat. Beszélni kell arról, mit is jelent ma Európa Magyarország számára, vagy arról, jó-e a keleti szél, amiről a miniszterelnök beszél állandóan - közölte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: a magyarok nem kérnek a baloldal visszatéréséből

A Fidesz szerint a magyar emberek nem kérnek a baloldal és a "Gyurcsány-pártok" visszatéréséből. Tovább olvasom