Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Botox helyett arcjóga

Az arcjóga a plasztikai műtéttel ellentétben egyáltalán nem fájdalmas, ráadásul sokkal olcsóbb, mint a Botox. Ráadásul sokkal csinosabbá tesz. Felejtsük el tehát a Botox-kezelést, és tornáztassuk arcunkat!
Ahogyan az arcjóga-rajongók mondják, a gyakorlatokkal az arcbőr feszesebbé tehető, és a grimaszok miatt kialakuló ráncokat is eltünteti. Az új módszer iránti lelkesedés már egész Amerikában észlelhető, és az arcjógáról megjelent könyveknek köszönhetően egyre többen tartják karban arcukat a gyakorlatokkal. Az arcjóga New York-i instruktora, Annelise Hagen fotókkal demonstrálta a gyakorlatokat, és azt javasolja, hogy mindegyik gyakorlatot legalább egy tucatszor végezzünk el, ezzel rugalmassá tehetjük arcizmainkat.

Az egyik kedvenc gyakorlat, amelyik sokat segít abban, hogy jól nézzünk ki, az az Oroszlán gyakorlat, amelynek során ki kell nyújtani a nyelvet, és be kell csukni a szemet. Annelise Hagen arra bátorítja azokat a nőket, akik arcjóga kurzusaira járnak, hogy ezt a pozíciót egy egész percen át tartsák ki. – Az Oroszlánt bármikor gyakorolhatjuk. Akkor is, amikor éppen villamoson vagy vonaton utazunk – viccelődik az instruktor.
A másik gyakorlat a Plafoncsók (lásd az 1-es fotót). Hajtsuk hátra a fejünket, és próbáljuk ajkunkkal megcsókolni a plafont! Közben feszítsük meg az állkapcsunkat, a nyakunkat, és csücsörítsünk az ajkunkkal! Négyszer ismételjük!

Következzék egy másik gyakorlat, a szemöldöklift (2-es fotó) : a szemöldök fölött húzzuk fel a homlokon lévő izmainkat. Az ujjaikkal pedig próbáljuk kisimítani a homlokunkat. Ismételjük meg húsz alkalommal.
A Satchmo-nál (3-as fotó) mindkét orcánkat fújjuk teli levegővel, és az egyik orcánkból a másikba toljuk át a levegőt egészen addig, amíg bírjuk szusszal. Négyszer ismételjük. Ezzel a gyakorlattal az orcánk izmait rugalmassá tehetjük és erősíthetjük.

A kukorékolás (4-es fotó) gyakorlathoz a következőt kell tennünk: mosolyogjunk, amekkorát csak tudunk, és mindkét oldalon egy-egy ujjunkat helyezzük a szemünk külső sarka mellé, a halántékra. Ezt követően nyissuk és csukjuk a szemhéjunkat. Hússzor ismételjük.
És végül zárjuk a sort a Marilynnel: képzeljünk elé egy nagy tömeget hódolóinkból, és fújjunk nekik csókokat. Négyszer ismételjük.

Ahogyan Annelise Hagen állítja: az arcizmok az évek előrehaldtával gyengék és petyhüdtek lesznek, csak úgy, mint testünk más izmai. Ezért rendszeres tornáztatásra van szükségük. – A tanítványaimnak azt mondom: tudatosan foglalkozzanak arcizmaikkal, ahelyett, hogy lebénítanák azokat, mint ahogyan azt a Botox teszi – mondta az instruktor.

Természetesen akadnak olyanok is, akik vitatkoznak Annelise Hagen gyakorlatainak eredményességével. Dr. Richard Elias, a New York-i arcsebész minderről úgy vélekedik: ha valakinek mély ráncai vannak, a gyakorlatok nem radírozzák ki azokat. Ha az izmokat erősebbé, nagyobbá tesszük az arcon a gyakorlatok által, az nem fogja az arcbőrt szebbé tenni, és a zsírszöveteket sem fogja eltüntetni. Erre csak egy, az arcon elvégzett plasztikai műtét képes.

Daily Mail, Írta: Neil Sears, Fordította: Nyemcsok Éva

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hitelt vesz föl a diákok negyede

Szeged - Évről-évre egyre több egyetemi és főiskolai hallgató vesz fel diákhitelt. Sokan a… Tovább olvasom