Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Botrány a román szenátusban

A szemfüles tévések rögzítették, amikor a román parlament felsőházának, a szenátusnak tegnapi ülésén Norica Nicolai, liberális (PNL) szenátornő helyén egy ismeretlen fiatal lány ült és szavazott, ráadásul elnézte a gombokat, és végül a szomszédos székhez tartozó szerkezeten voksolt, ahonnan Serban Stratila, szintén liberális szenátor hiányzott.
Mint kiderült, a lányt a szenátornő hozta be, ültette saját foteljébe, kezébe adta az elektronikus kártyáját, majd kiment a teremből. A sajtó perceken belül kirobbantotta a botrányt, és a folyosón utolérve a lányt megkérdezték, mit keresett ott.

"Csak kíváncsi voltam, miként működik a parlament, azért ültem be" – válaszolta, ám arra a kérdésre, hogy a szavazásra álló tíz másodperc alatt miért nyomogatta a gombokat, már nem tudott válaszolni. A vétkes N. Nicolai is megjelent, s kijelentette, a fiatal lány egy távoli rokona, és hagyják őt békén.

A szenátus elnöke, az ellenzéki szociáldemokrata (PSD) Nicolae Vacaroiu bekérette a felvételt, s kijelentette: ha törvénytelenséget tapasztal, a szenátus állandó bizottsága elé viszi az ügyet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyen a város kulturális élete?

Tovább olvasom