Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Botrány: dulakodás és bombariadó az egri közgyűlésen

Szombattól a HospInvest működteti az egri Markhot Ferenc Megyei Kórházat. Az egészségügyi intézmény szombattól már nem a megyei önkormányzat költségvetési szerve, a dolgozók közalkalmazotti jogviszonya megszűnik - döntött a Heves Megyei Közgyűlés.
A döntést a szocialista képviselők és egy független képviselő támogatásával hozták meg a botrányos jelenetektől sem mentes közgyűlésen. A heol.hu beszámolója szerint az ülés bombariadóval indult, ki kellett üríteni a termet, majd a kényszerszünet után megkezdték a tárgyalást.

Fél kettő magasságában dulakodás tört ki a teremben. A hátsó traktust, ahol a tüntetők vannak, le akarták zárni. A kavarodásban néhányan elestek. Végül nem zárták le a terem említett részét, de a biztonsági emberek sorfalat állva választották el a tanácsteremtől a közönségnek fenntartott helyet.

A döntéssel 602 dolgozó munkaviszonya megszűnik, végkielégítésük kifizetésére pályázatot adott be az önkormányzat.

Olvasóink írták

 • 10. a volt anonym 2008. november 01. 14:48
  „macilaci !
  Csakhogy hallok Mikoláról ! Így jár aki másként jártatja a száját,mint amit a főnök súg.
  Tehát kellenek a reformok,ezt mindenki elismeri.Lehet,hogy jobb lesz,mint volt. Várjunk 1 keveset !Kár előre ütni egymást.A jobb a beteg érdekében történik,remélem.Most még korai a vélemény.Biztos,jól kell nekik dolgozni,mert másként nem tud talpon maradni !”
 • 9. FFFF 2008. november 01. 13:51
  „8!Ezt a dumát, tessék megvárni még átveszik önöktől az új orvosok.
  Mert ugye vannak olyan dolgok ,mint PL:Felmondási idő,orvosi eskü ,és emberség.”
 • 8. Prehistoric 2008. november 01. 10:03
  „Vészhelyzet Egerben, orvos nélkül több kórházi osztály
  2008-11-01. 00:36


  Az alábbi bejelentést 21 órakor adta át a rendőrségen dr. Pócs Alfréd. A belgyógyász szakorvos nevét mi töröltük a bejelentésről.

  Közérdekű bejelentés

  Alulírott azt a bejelentést tenném, hogy tudomásomra jutott, hogy a mai napon dr. xxxx SBO belgyógyászat szakorvosa fölmondott a HospInvest Zrt. alkalmazónak, így éjféltől, amikor az átadás-átvétel megtörténik és megszűnik a Markhot Ferenc Kórház jogutód nélkül, az SBO osztály orvos nélkül marad.

  Ugyanilyen helyzet állhat fönn a csecsemő osztályon is, itt éjfélkor szintén távozik az alá nem író orvos, és a bejelentésem pillanatában még senki nem tudja váltani, pedig az éjszaka több szülés is várható. Az intenzív osztályon ugyanígy éjfélkor távozik az ügyeletes orvos és ott sem tudják még mikor és ki jön váltani.

  Itt jelenleg négy lélegeztető gépen lévő, állandó felügyeletet igénylő súlyos beteg fekszik. Bejelentésemet azért teszem, hogy ne a kórház-védőket vádolhassák, hogy visszatartják az ilyen súlyos helyzetre utaló információkat.

  Eger, 2008 október 31. 20 óra 30 perc Tisztelettel: Dr. Pócs Alfréd

  (Hun Fokos Szövetség nyomán)”
 • 7. FFFF 2008. október 31. 22:57
  „che! Ez politikai csatározás A HospInvest és Medisyst között ,ennek a melósnak annyi köze van hogy milyen politikai oldalhoz váll közelebb.
  Hekatné kedves!Ez az egész egy botrány és ami a közgyűlésben volt az a megint csak botrány .Remélem ez elég világos így.”
 • 6. hmm? 2008. október 31. 22:30
  „1-2. Miért tetszettek kussban maradni, amikor Mikola privatizálta el a körmendi kórházat például, bogaraim?”
 • 5. hekaté 2008. október 31. 21:33
  „A cikk oké,de mi az, hogy BORTÁNY?”
 • 4. macilaci 2008. október 31. 21:28
  „1. hozzászólás gyurcsány 2008.10.31. 19:07
  ""Egyenként le kell őket vadászni akik megszavazták az átadást.
  Ki kell zsigerelni és a beleiket oda kell adni a kutyáknak, hogy még hírmondó se maradjon."""
  Egyetértek azzal,amit írtál !Hogy miért?Hát ezért.
  ""
  Mikola Istvánnak ismét sikerült felkavarnia a kedélyeket a Fidesz háza táján. Nyílt kiállását a HospInvest mellett sokan nem nézték jó szemmel. A Hirszerzo.hu-nak megszólaló, a Fideszt jól ismerő források viszont egyöntetűen vallják: a "nemzet orvosa" konzekvens, ráadásul nincs is alternatívája a párton belül.
  A Fidesz egészségügyi belháborújába végül Orbán Viktornak kellett beavatkoznia, aki bár Mikola Istvánnal szemben nem alkalmazott retorziót, hogy ismét a privatizáció mellett tette le voksát, nyílt levélben mégis megpróbálta megnyugtatni a kedélyeket - írja a Hirszerzo.hu.
  Mikola István ugyanis nagy botrányt váltott ki azzal, amikor Kökény Mihály társaságában látogatást tett a napokban a HospInvest által működtetett kiskunhalasi kórházban, ahol többek között azt mondta: a sokat támadott céget nem tartja profitérdekelt pénzszivattyúnak. A Magyar Nemzet pedig szombati számában támadta ezért Mikolát, mint írták, több fideszes politikus is felháborodott Mikolán, de névvel egyikük sem akart nyilatkozni.
  Amit szabad Mikolának...

  Egyes vélemények szerint azonban a konfliktus túlmutat a politikai helyezkedésen. "A pártpolitikai belharcot a piac felosztási háborúja is tetézte" - fogalmazott az egyik politikus. Az országban ugyanis nemcsak a Fidesz által baloldalinak tartott HospInvest működtet kórházakat, hanem a szakmai körökben jobboldalinak tartott Medisyst Kft. is. Ez a cég működteti például a körmendi, mezőtúri és tapolcai kórházat. A Medisyst még 2006-ban vált ki a HospInvestből, az egyik tulajdonosa pedig Németh Attila, a Fidesz egykori Vas megyei egészségügyi bizottsági elnöke. A Medisyst azonban nem ostorozza úgy a Fidesz, mint a HospInvestet. """

  Pesti Imre ezt a Népszabadságnak azzal magyarázta, hogy az arról szóló döntéseket jórészt még a 2006-os választások előtt hozták meg a fideszes önkormányzatok, s csak később vált nyilvánvalóvá, hogy az MSZP-SZDSZ-es többség több-biztosítós egészségügy létrehozását tervezi. A privatizációról szóló ajánlás viszont csak később, tavaly ősszel született.
  http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/hatalmi_harc_a_fideszben_ki_lesz_az_egeszsegugyi_miniszter”
 • 3. dre 2008. október 31. 19:49
  „Gyalázatos zsidó komcsikat ki kell űzni az országból , mert csak így lehet megfékezni éhes vágyukat. Amennyiben nem takarodnak ki az
  országból gáz kamrákat kell építeni nekik.”
 • 2. che 2008. október 31. 19:33
  „Vajon a bortány szó a címben azt jelenti hogy botrány ? Vajon azért mert a melósok kitartanak az ügyükért és az igazságukért nevezik így ?”
 • 1. gyurcsány 2008. október 31. 19:07
  „Egyenként le kell őket vadászni akik megszavazták az átadást.
  Ki kell zsigerelni és a beleiket oda kell adni a kutyáknak, hogy még hírmondó se maradjon.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos lakástűz Sükösdön

Egy férfit kimentettek az égő házból, de később belehalt sérüléseibe pénteken délután Sükösdön… Tovább olvasom