Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Botrányba fulladt a Klubrádió debreceni élő közvetítése

Árpádsávos zászlókat lengető demonstrálók miatt kellett félbeszakítani a Klubrádió első vidéki élő adását csütörtök délután Debrecenben. A helyszínen atrocitás érte az Echo TV operatőrét és a Népszabadság tudósítóját.
Árpádsávos zászlókat lengető demonstrálók miatt kellett félbeszakítani a Klubrádió első vidéki élő adását csütörtök délután Debrecenben. A helyszínen atrocitás érte az Echo TV operatőrét és a Népszabadság tudósítóját. Amikor befejeződött az élő közvetítés, a tüntetők békésen elvonultak a Belga söröző előtti térről, hogy a Nagytemplom előtti Kossuth-szobornál folytassák a kormányellenes demonstrációt.

A debreceni városházával szembeni Belga söröző utcai kerthelyiségében a Klubrádió élő adása délután négy órakor kezdődött. Bolgár György Megbeszéljük című műsorának a vendége Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere, Bazsa György, az önkormányzat szocialista frakciójának vezetője, Gondola Zsolt, a Független Fórum debreceni önkormányzati képviselője és Kácsor Zsolt, a Népszabadság debreceni tudósítója volt.

A botrány akkor tört ki, amikor Kósa Lajosnak és Bazsa Györgynek öt órakor egy másik rendezvényre el kellett mennie. Ekkor árpádsávos zászlókat lengető tüntetők jelentek meg, durva bekiáltásokkal rátámadtak a beszélgetőkre, akik bemenekültek a söröző belső udvarába. A tüntetők ugyanis a helyszínen maradtak, és hangos kiabálással adtak hangot nemtetszésüknek.

A műsorvezető Bolgár György sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt, s főként azt nehezményezte, hogy nem lehetett az emberekkel beszélni. A Klubrádió munkatársai az MTI-nek telefonon elmondták: a Megbeszéljük című műsor mintegy öt percre szakadt meg, adáskimaradás azonban nem történt.

Az egyik demonstráló később rátámadt az Echo TV operatőrére, s rángatta a kameráját. Durván nekiestek a kollégája segítségére siető Kácsor Zsoltnak is, akit árpádsávos zászlóval vágtak fejbe.

A tüntetők szószólója, Nagy János a Kossuth téri tüntetők nevében az MTI-nek elmondta: az igaz médiáért tüntetnek. Szerintük Bolgár György és Orosz József a magyar média leghazugabb munkatársai, ezért tiltakoznak debreceni jelenlétük ellen.

Arató András, a Klubrádió elnöke az MTI tudósítójának a helyszínen arról beszélt, hogy szervezett megmozdulással találták magukat szemben. Szavai szerint ugyanis csak azt követően kerültek elő a zászlók és kezdődött meg a tiltakozás, hogy Kósa Lajos távozott a helyszínről.

Kácsor Zsolt, a Népszabadság tudósítója, aki Bolgár György beszélgető műsorának egyik résztvevője volt, majd később komoly atrocitások is érték a téren, ugyancsak azt emelte ki, hogy Kósa Lajos távozásával szabadult el a pokol. Ő maga tiszteletben tartja, ha valaki a Fidesz szavazója, de azt nem érti, miért nem tartják mások tiszteletben azoknak az embereknek az érzéseit, akik más pártot támogatnak.

Amikor a Klubrádió este nyolc órakor befejezte debreceni élő közvetítését, a tüntetők békésen elvonultak a Belga söröző előtti térről. A nemzetiszínű és árpádsávos zászlókat lengető mintegy 30 demonstráló a Kossuth térre vonult és a Nagytemplom előtti Kossuth-szobornál folytatta a kormányellenes demonstrációt.

Feljelenti a rendőröket az MSZP városi elnöke

Feljelenti a rendőröket az ügyészségi nyomozóhivatalnál a Klubrádió csütörtöki debreceni adása idején történt incidens kapcsán, intézkedési kötelezettség elmulasztása miatt, az MSZP városi elnöke. Ezt maga Zsíros Zsolt pártelnök közölte pénteken az MTI-vel.

Zsíros Zsolt szerint elfogadhatatlan Kósa Lajosnak az ügyben tett nyilatkozata, miszerint szabad véleménynyilvánítás történt. Az MSZP városi elnöke az újságíró bántalmazása okán, garázdaság miatt, ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést a rendőrségen.

Ugyanakkor - mint mondta - a helyszín biztosítására kivezényelt rendőröket is feljelenti az ügyészségi nyomozóhivatalnál. Zsíros Zsolt hozzátette: ismeretei szerint a bántalmazott újságíró jelezte a történteket a helyszínen lévő rendőröknek, de azok semmit nem tettek.

hirado.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadta az MSZP a több biztosítós egészségügyi modellt

Tovább olvasom