Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Bővülő tájékoztatási kötelezettség

Január elsején több munkaügyi szabály módosítása lépett életbe. Lássunk néhányat ezek közül!

Január elsején több munkaügyi szabály módosítása lépett életbe. Ismertetőnkben az MSZOSZ (Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége) szakértőinek segítségével tájékoztatást adunk néhány fontosabbról.

A munkaszerződés megkötésével egyidejűleg a munkáltatónak tájékoztatni kell a munkavállalót szóban, majd harminc napon belül írásban is a törvény, a munkaviszony szempontjából lényeges kérdésekről. A törvénymódosítás során kibővült a tájékoztatás tartalma a munkaköri feladatokról és a munkakör betöltéséhez szükséges iskolai végzettségről szóló tájékoztatással. Az új szabályozás azt is elrendeli, hogy a munkáltató adjon tájékoztatást a munkahelyen képviselettel rendelkező szakszervezet megnevezéséről és arról, hogy a munkáltatónál működik-e üzemi tanács.

A munka törvénykönyvének másik módosítása azt kívánja egyértelművé tenni, hogy a munkáltató személyében bekövetkező általános jogutódlás esetén nemcsak a fennálló munkaviszonyból származó jogok és kötelezettségek szállnak át a jogutódra, hanem például a korábbi, már megszűnt munkaviszonyból származó, még el nem évült követelések is. Tehát ha egy munkavállaló „A" munkáltatótól jogutódlással „B" munkáltatóhoz, majd azt követően ugyancsak jogutódlással „C" munkáltatóhoz kerül, akkor az „A" és a „B" munkáltatónál töltött munkaviszonyból származó jogok és kötelezettségek egyaránt a jogutód „C" munkáltatóra szállnak át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ibolya alulról

Történt pedig, hogy néhány napja Oláh Ibolya volt a közszolgálati tévé reggeli napkelésének… Tovább olvasom