Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Bozsik-program Halásziban

Halásziban 2000 elején kezdődött a Bozsik-program, vagyis a labdarúgó-utánpótlás megszervezése. Ennek keretében hatéves kortól már megkezdték a gyerekek edzését, versenyeztetését.
Idén áprilisban, májusban és az év zárásaként június 23-án rendeztek egy-egy mérkőzést Halásziban Máriakálnok, Dunakiliti, Dunasziget és a házigazda részvételével.
Megoldották a Bozsik-programból már „kiöregedő” tizenkettő és tizenhárom évesek problémáját is, akik még nem fértek be a serdülőcsapatba, ők ugyanis külön edzőt kaptak Horacsek János, az utánpótlás vezetője személyében.
A Halászi SE elnöke, Gráczol Attila elmondta: különösen örül annak, hogy így Halásziban minden korcsoport focizhat, az óvodásoktól a nagypapákig. A megyei labdarúgó-szövetség koordinálja a programot. A liga döntése szerint a kisebb községek is lehetőséget kaptak a társulásra, és arra is, hogy egymás ellen barátságos mérkőzéseket játszanak. A nehézséget az jelenti, hogy a Mol és az OTP decembertől megszüntette támogatását így csak a helyi önkormányzat és a Halászi Takarékszövetkezet segíti a HSE-t. Az egyesületben a labdarúgáson kívül van még teke- és túrakerékpár-szakosztály is.
A Bozsik-programot viszont szeptembertől biztosan csak önerőből tudják folytatni Halásziban, továbbá bíznak a megyei labdarúgó-szövetség támogatásában. Szerencsére a faluban összefognak az emberek és így – különösen a szülők segítségével – legalább az utaztatást, díjazásokat meg lehet oldani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogy töltötte a kánikulai hétvégét?

Tovább olvasom