Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Brennbergi diákok Rorschachban

A brennbergbányai általános iskola – Grundschule – tíz tanulóból és két tanárából álló delegációja Soproni Géza, a Brennbergbányai Általános Iskoláért Alapítvány kuratóriumának elnöke vezetésével a svájci testvérvárosba, Rorschachba látogatott. A tanulmányi út célja Svájc oktatási rendszerének és a város iskoláinak megismerése volt. A két nap során két iskolát látogattak meg. A Pestalozzi Schulhaus érdekessége, hogy az iskolának egyidejűleg három igazgatója van azonos jogokkal. A Pedagógiai Főiskola kísérleti Primarschuléjának lényege pedig az, hogy egy osztályban négy évfolyam diákjait oktatják.

Az iskolalátogatáson kívül kirándulásra is volt idő. Az egyik délután ellátogattak Appenzellbe, a másikon St. Gallenbe. Ez utóbbiban megtekintették a híres apátsági könyvtárat. A Boden-tavon való hajókázás is szerepelt a programban fondüvacsorával a fedélzeten.
A brennbergieket a rorschachi polgármester, Thomas Müller, valamint az oktatásért felelős tanácstag, Guido Etterlin is fogadta.
A múlt évi németországi brennbergi és az idei rorschachi tanulmányutat is a Brennbergi Általános Iskoláért Alapítvány valósította meg.
A St. Gallner Tagblattban november 10-én megjelent cikk a brennbergiek látogatásáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menedéket kértek

Százhuszonkét magyar állampolgár kért politikai menedékjogot az elmúlt négy hétben Svédországban,… Tovább olvasom