Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

BRFK: nem sérültek meg rendőrök az éjjeli kórházi verekedésben

Nem sérültek meg rendőrök vagy kórházi dolgozók a SOTE I. számú, Baross utcai szülészeti klinikáján múlt éjszaka történt verekedés során - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI érdeklődésére csütörtökön, cáfolva az ezzel ellentétes tartalmú sajtóhíreket. Az MTI úgy tudja, a verekedés egy tartozás miatt robbant ki két család között.
A BRFK - megerősítve éjszakai tájékoztatását - azt közölte: egy fővárosi egészségügyi intézményben két, több tagból álló társaság között szóváltás alakult ki, amely tettlegességig, verekedésig fajult, az összetűzés során egy ember könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrök a helyszínről négy embert állították elő a VIII. kerületi rendőrkapitányságra, velük szemben csoportos garázdaság bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A BRFK határozottan cáfolta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint térelválasztó oszlopokkal verték a rendőröket, akik pajzzsal védekeztek, és orvosok, nővérek is megsérülhettek a tömegverekedésben. A közlés szerint nem merült fel olyan információ, mely szerint a garázdaságban érintett személyeken kívül más is megsérült volna.

A verekedés a SOTE I. számú, Baross utcai szülészeti klinikáján történt. A kórház vezetése az MTI megkeresésére nem kívánt nyilatkozni, arra hivatkozva, hogy az ügyben rendőrségi eljárás folyik.

Az MTI kórházi dolgozóktól úgy értesült, hogy a verekedés két család között, egy korábbi tartozás miatt robbant ki, és nem azért, mert az intenzív osztályon kezelt újszülötthöz nem engedték be a nagy számban megjelent rokonokat.

Az MTI úgy tudja, hogy a családtagok egy-egy hozzátartozójukhoz érkeztek a kórházba, akinek gyermeke született, és a klinika folyosóján találkoztak. Egyikük a korábban kölcsönadott pénzt követelte volna vissza, és ebből előbb szóváltás, majd dulakodás, később verekedés alakult ki; a kórház dolgozói ezt követően értesítették a rendőrséget.

Olvasóink írták

  • 2. nuts 2012. február 09. 20:02
    „´Háj de kiné?”
  • 1. szentmiki 2012. február 09. 15:00
    „ez náluk népi hagyomány...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végéhez közeledik a turizmus törvény előkészítése

Az államigazgatási egyeztetésnél tart a turizmus törvény előkészítése. Tovább olvasom