Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Brit humorista a kazahok ellen

Állandó  fejfájást okoz a washingtoni kazah nagykövetségnek Sasha Baron Cohen brit humorista.
Állandó  fejfájást okoz a washingtoni kazah nagykövetségnek Sasha Baron Cohen brit humorista, aki "Da Ali G show" című tévéműsorában magát egyebek között kazahsztáni újságírónak kiadva tréfálja meg gyanútlan áldozatait. 

A mókamester egyik műsorában amerikai futball stadionban  tűnt fel, ahol a mérkőzés kezdete előtt a mikrofonhoz kéredzkedett és az amerikai-kazah barátságot méltatva közölte, hogy most pedig elénekli országa himnuszát. A mérkőzésre váró közönség türelmesen végig hallgatta a halandzsa nyelven előadott első versszakot, de a negyedik strófának a végén már kissé idegesen fészkelődött, végül a botrány elkerülése végett úgy kellett szelíden elválasztani őt a mikrofontól. 

Egy másik alkalommal azonban kis híján meglincselték. Egy rodeón   szintén Borak Szagdiejev kazah újságíróként környékezte meg a   szervezőket. Cowboy-kalapban, amerikai zászlót mintázó ingben   megjelenve közölte, hogy dokumentumfilmet forgat a kazah TV számára, és el szeretné énekelni az amerikai himnuszt. A terrorizmus elleni háborút méltatva azután egyebek között azt mondta, hogy Irakban az amerikaiak remélhetőleg minden irakit megölnek az utolsó sivatagi   gyíkig bezárva, majd elénekelte az amerikai himnuszt, jól kiforgatva   eredeti szövegéből. A Roanoke Times beszámolója szerint a 4000 fős közönség felhördült, és ha Cohen egy perccel is tovább marad, és nem menekítik-penderítik ki a pályáról forgatócsoportostul, alighanem lelövi valaki.  

A komikus műsorai miatt már többször is felemelte szavát a kazah   nagykövetség. Egyik műsorában az álnaív álújságíró azzal fordult egy   párkereső céghez, hogy amerikai feleséget szeretne hazavinni   Kazahsztánba, de olyant akar, akinek szántási ismeretei is vannak.   Borak Szagdiejev kiszemelt áldozatai általában a hajmeresztőnél   hajmeresztőbb sületlenségekre sem fognak gyanút, és hihetetlen   türelmemmel igyekeznek válaszolni neki, ami azt jelzi, hogy   Amerikában mindenkinek jogában áll hülyének lenni. 

A kazahsztáni nagykövetség kétségbeesett sajtóattaséja a The   Washington Post vasárnapi számának kijelentette: "Sacha Baron   Cohennek semmi köze Kazahsztánhoz, nem képviseli országomat, nem   beszél kazahul, még csak nem is néz ki kazahnak". Minden megrökönyödés dacára a nagykövetség nem tiltakozott a műsort sugárzó HBO televíziónál. Határozottan ismertettük álláspontunkat a sajtónak - hangoztatta a kazah diplomata. 

A Nagy-Britanniában népszerű komikus 2003-ban szabadult rá a mit   sem sejtő amerikai közönségre. A műsornak az HBO a gazdája, más   csatornákon aligha tűrnék meg érdes nyelvezetét. 
Az Egyesült Államokban nem lett sem olyan ismert, sem olyan   népszerű, mint Nagy-Britanniában, amit egyesek azzal magyaráznak,   hogy az amerikaiakat és az angolokat nemcsak az óceán, hanem a   humorérzékük is elválasztja egymástól. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dél-Amerika legolcsóbb kalandjai

A mosonmagyaróvári Nagy Tamás nemrégiben közel négy hónapig járta Közép- és Dél-Amerika országait egy barátjával. Hálózsákkal és sátorral felszerelve megmászta a Machu Picchut, járt a Maracana stadionban, de „túlélt” egy pampa- és egy dzsungeltúrát is. Minden országban a legolcsóbb lehetőséget választották, így megismerhették a kontinens szegényebb rétegeinek életét. Tovább olvasom