Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Brüsszel nem engedi több fejlesztési forrás felhasználását Budapesten

A kormányzat álláspontja szerint egy felelős városvezető ebben a helyzetben egyet tehet, Brüsszelbe utazik lobbizni.
A Miniszterelnökség álláspontja szerint a brüsszeli szabályok nem teszik lehetővé több fejlesztési forrás felhasználását a fővárosban, ahogy más országokban sem.

A tárca ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy az Index hírportál csütörtök délután azt írta: Lázár János kancelláriaminiszter magához vonta a rövid és középtávú fővárosi uniós projekteket, és azokat "lehúzta a listáról". Emiatt a 3-as metró felújítása, a villamosjármű-beszerzés folytatása, a kisföldalatti-járműcsere, a 2-es metró és a HÉV összekötése, valamint a 4-es metró kelenföldi végállomásánál a buszterminál és a P+R parkoló sem valósulhat meg.

A Miniszterelnökség reagálásában azt írta: a forráselosztás tekintetében "elmentünk a falig", a kormányzat álláspontja szerint egy felelős városvezető ebben a helyzetben egyet tehet, Brüsszelbe utazik lobbizni.

Közölték továbbá: a kormánynak kiemelten fontosak a budapesti fejlesztések, ezért a kabinet élt az Európai Bizottság által felkínált lehetőséggel, hogy a fejletlen régiók rendelkezésére álló forrásokat, a vidéki városok számára elérhető uniós pénzek három százalékát budapesti fejlesztésekre csoportosítsa át.

MSZP: a kormány és a Fidesz a budapestiek biztonságát teszi kockára

Az MSZP szerint azzal, hogy sajtóhírek szerint a kancelláriaminiszter "lehúzta a listáról" a középtávú fővárosi közlekedésfejlesztési terveket a kormány és a Fidesz a budapestiek biztonságát teszi kockára.

Horváth Csaba, az MSZP frakcióvezetője ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy az Index hírportál csütörtök délután azt írta: Lázár János kancelláriaminiszter magához vonta a rövid és középtávú fővárosi uniós projekteket, és azokat "lehúzta a listáról". Emiatt a 3-as metró felújítása, a villamosjármű-beszerzés folytatása, a kisföldalatti-járműcsere, a 2-es metró és a HÉV összekötése, valamint a 4-es metró kelenföldi végállomásánál a buszterminál és P+R parkoló sem valósulhat meg.

A szocialista politikus azt írta: személyesen Orbán Viktor miniszterelnök és Lázár János felel majd azért, ha a 3-as metró felújításának és a földalatti járműcseréjének elmaradása miatt emberéletek kerülnek veszélybe Budapesten. Hozzátette: a kormány és a Fidesz akár a budapestiek biztonságát is kockára teszi azért, hogy bosszút álljon a fővárosiakon, mert nem követik Orbán Viktor "nyíltan Budapest-ellenes, gyűlölködő politikáját".

Ebben a helyzetben Tarlós István főpolgármesternek haladéktalanul állást kell foglalnia, ha ezt nem teszi meg, akkor úgy tekintik, hogy támogatja ebben a kormányt. Ha nem képes a budapestiek érdekeit képviselni, akkor távoznia kell - írta Horváth Csaba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EPC: a reklámadó tovább erodálja a sajtószabadságot

A szervezet az Európai Bizottság beavatkozását kéri. Tovább olvasom