Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Brutális intézkedés

A rendőrség is vizsgálja, hogy jogszerűen járt-e el az a közterület-felügyelő, aki a Nagykörúton táskájánál fogva cibált egy szabálysértésen kapott nőt - írja a Blikk.
Egy járókelő mobiltelefonján rögzítette az esetet: a férfi ráncigálja, lökdösi a szabálytalankodót. A hölgy illegálisan ragasztott ki hirdetéseket, amikor tetten érték. Miklós István, a Fővárosi Közterület-felügyelet igazgatóhelyettese a lapnak azt mondta: a rendőrségi vizsgálat állapítja meg, hogy megfelelő volt-e az eljárás.

A Társaság a Szabadságjogokért egyesület elnöke szerint a történtek megerősítették álláspontjukat, hogy nem szabad gumibotot adni a közterület-felügyelőknek. Dénes Balázs emlékeztetett: a parlament előtt van egy törvénymódosítást, ami ezt lehetővé tenné.

Kolláth György alkotmányjogász úgy véli, hogy aránytalan és kulturálatlan volt az intézkedés. Azt azonban hozzátette, hogy a nő jogsértést követett el - olvasható a lapban.

Olvasóink írták

61 hozzászólás
 • 61. flexsnake 2009. május 08. 22:40
  „Visszatarthatja az ellenszegülőt, ennyit tett a csávó.
  Egyetlen helyen hibázott, de az sem szakmai hiba. A táska pántját fogta amit azért nem szabad mert ha kirántja magát a hisztis elszakad a táska és a kárt meg kell fizetni. A csuklójánál kell megfogni ha menekül. Ha nem túl hisztis akkor fogni sem kell. A menekülő viszont arányosan rúgható arcba :D
  Szerintem keresetek neten pár elfogásról készült felvételt. Van ott letaposástol kezdve minden. Az arányosság a lényeg. Gondolom itt sem került kórházba a nő. Az egész jelenet azért ilyen mert kalimpál a nő. Ő generálja a magatartásával. Ha nem hisztizik nem áll ellen, akkor egy ilyen fellépés nem indokolt de ez viszont teljesen szakszerű. Sőt humánus mert az ilyen hisztinél már átkulcsolás és leteperés jár :D
  Az intézkedés alá vont személy mindig azért sérül meg mert ellenáll.”
 • 60. félnótás 2009. május 08. 08:00
  „Csirén!
  De az sen derült ki, hogy a közterületfelügyelő jogszerüen igazolta magát!
  A szerkó beszerzése ma már nem jelent problémát, a ruha meg nem igazol.”
 • 59. bo 2009. május 08. 07:29
  „Fejtsd ki légyszi mit tehetett volna? Térden állva könyörögjön az igazolványért? Esekedjen bocsánatért, hogy meg merte szólítani? Mi lenne, ha Budapest közel 1.7 millió lakosa elkezdene cetlit ragasztani a villanykarókra? Szeméttelep lenne a fővárosból, amit a te és mindnyájunk adójából takarítanának össze. Ezért találták ki a szabályokat! Az emberekkel nem így kell viselkedni! A törvénysértők viszont, nem ütik meg a mércét.”
 • 58. tulipant 2009. május 08. 02:42
  „Meglepodtem a hozzaszolasokon, mint mindig. A hozzaszolok tobbsege ugylatom hogy egyetert azzal amit a kozterfelugyelo tett, hiszen most mi mast tehet? Ez nevetseges egy jogallamban. Egyebkent a lokdosodes es rancigalas mar ugyanolyan testi sertes mint barmi mas hiszen onnan mar csak egy lepes a pofon, vagy az okolcsapas stb. Hol van akkor a hatar? Pontosan ezert olyan korrupt a rendorseg, es gyakorlatilag az egesz orszag...
  A torvenyek igenis hogy mindenkire vonatkoznak, szabalysertesen ert szemelyre eppugy mint a vele szemben fellepo hivatalos szervre. Maskepp soha nem lesz beke itt.”
 • 57. ljro 2009. május 07. 23:49
  „és a szüleid azt is tanították hogy így kell viselkedni emberekkel?”
 • 56. bo 2009. május 07. 23:32
  „Nekem valószínű azért szúrja a szemem, mert a pedagógus szüleim( 76, 73) arra tanítottak, hogy egy cetlit sem! Ők már csak ilyenek!”
 • 55. ljro 2009. május 07. 23:26
  „aham...”
 • 54. bo 2009. május 07. 23:24
  „Egy cetli miatt is, mert, a következő lépés lesz a "féldekás pálesz" és ha már anyámnál tartunk a példa kedvéért a büdös életben nem keveredett nyugdíjas pedagógusként ilyen helyzetbe és bízom benne, hogy nem is fog. De ha mégis, hát biztos, hogy átadná az igazolványát, csak hogy ne rángassák fölöslegesen.”
 • 53. bo 2009. május 07. 23:17
  „Úgy látom az anarchia és káosz híve vagy. Csak egy cetli? Az is szabsért. Gyorshajtás- csak egy centivel nyomom túl a gázt! Oldalba vizelem a polgármesteri hivatalt- csak pisálnom kellett! Megeszek egy zsömlét a boltban és elfelejtem kifizetni, csak éhes voltam! Soroljam tovább? Szabálysértés és kész. Nem én találtam ki őket, de betartom és nem fognak az utcán rángatni. Szadizmus- fogalomzavarban vagy. Nem kell csúcsra járatni az intézkedést, ha közreműködik az elkövető. Mindez nem történik meg, ha átadja az igazolványát. Ez morális kérdés. A családom nem bántottam soha, pedig erősen fizikai fölényben vagyok, sőt lopni sem küldöm őket (és maguktól sem mennek, nem ezt tanulták és nem ezt látták itthon), de ha mindenki azt tenné amit akar és amihez kedve van, akkor valóban pokollá válna a világ! Miről is vitatkozunk most valójában: Elkövető tépi a száját a jogaiért. Nem lenne cikk, ha nem ragasztgat cetlit (szabályt sért)!Magának kereste a bajt. Ja, a törvény nem ismerete nem mentesít a felelősségre vonás alól. Megjegyzem, mint embertársam sajnálom, de akkor is hibázott!”
 • 52. ljro 2009. május 07. 23:16
  „kedves "bo" !

  csak a példa kedvéért!
  tegyük fel hogy téged nem a hentes lánya talált a kukoricásban amikor 10éves voltál.
  ez azt jelenti hogy van édesanyád!
  a kedves anyukád elmegy a boltba, megveszi a "féldekés pálesz-t" majd kifelé jövet le is torkolja gyorsan.
  nehogymá´ kihüljön.
  majd azzal a mozdulattal, eldobja az üveget...
  odamegy az előember és úgy tesz mint a videón...
  nah? ugye megköszönnéd neki?
  senki nem beszélt arról hogy a nőknek mindent szabad!
  de egy kib@#ott cetli miatt...
  hát neked komoly problémád lehet... segítséget kérni nem szégyen...

  szép estét neked és mindenkinek”
 • 51. lopicigazsi 2009. május 07. 23:05
  „GYÓGYÍROK:
  WWW.AFAL.HU
  ______________”
 • 50. SP 2009. május 07. 21:56
  „48. hozzászólás bo 2009.05.07. 20:50
  No-no, na ne.
  A szolgálunk és védünk "ember " alkalmazottakról beszélsz? Egy vacak cetliért ezt tenni?
  Asszonyt+a gyereket még a példa miatt se küld lopni.
  Remélem, hogy nem bántod őket? ( csak úgy kérdezem.)
  A jogosultság nem azt jelenti, hogy akkor csúcsra kell járatni a szadizmust.
  Mi lenne itt, ha mindenki a jogosultságát toppra járatná? Elszabadulna a pokol.”
 • 49. bo 2009. május 07. 20:50
  „Kedves SP! Még egy gondolat! PL. elküldöm hozzád a nejem, vagy a gyereket lopni. Rájuk parancsolok, hogy 20eFt alatti értéket lovasítsanak meg, hiszen az csak szabálysértés. A rendőr kivonul tetten éri és elő szeretné állítani. Hát még mit nem, hát nő, vagy gyerek, hadd menjen! Szabálysértés ez is és az is, akkor lehet. A rendőr annyival tett volna többet, hogy kattant volna a karperec. Gondolkodj ember! Brutális? Megverte, ütötte-vágta? Nem, egyszerű testi kényszer amihez jogosultsága is van.”
 • 48. flexsnake 2009. május 07. 20:34
  „38. mennek is, párosával, duplacsövűből ::D”
 • 47. flexsnake 2009. május 07. 20:34
  „38. mennek is, párosával, duplacsövűből ::D”
 • 46. flexsnake 2009. május 07. 20:32
  „28. mi van makákó, azt hiszed a vadonban vagy? Nem tetszik? Akkor menj a picsába :D Mondom: el lehet menni.
  Megszoksz vagy megszöksz. Akkor leszel bajban ha visznek :D”
 • 45. flexsnake 2009. május 07. 20:28
  „25 :) majd egy évtizede van fegyverem :) Legálisan, viselési engedéllyel :p
  Többezer intézkedéssel a hátam mögött és egyetlen panasz nélkül. Tipikusan az az ember aki pofánbasz, összeesel és megbüntetnek ha bibis lesz a kezem.
  :p”
 • 44. flexsnake 2009. május 07. 20:28
  „25 :) majd egy évtizede van fegyverem :) Legálisan, viselési engedéllyel :p
  Többezer intézkedéssel a hátam mögött és egyetlen panasz nélkül. Tipikusan az az ember aki pofánbasz, összeesel és megbüntetnek ha bibis lesz a kezem.
  :p”
 • 43. bo 2009. május 07. 20:24
  „A hirdetéseknek több legális módja van, nem a falragasz
  42. Kifejtenéd bővebben?”
 • 42. SP 2009. május 07. 20:23
  „39. hozzászólás bo 2009.05.07. 19:16
  No, na ne.”
61 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ítélőtáblán a kuruc.info-per iratai

Megérkeztek a kuruc.info főszerkesztője ellen személyes adattal visszaélés vétsége miatt indított… Tovább olvasom