Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

búcsú kaposváron

Győr-Moson-Sopron megye csapata – az első magyar résztvevőkkel együtt – 1988-tól szerepel az Alpok–Adria Ifjúsági Játékokon. A jövő héten Kaposváron utoljára lép színre, mert a megye kilép a közösségből.

alpok–adria

Az olaszországi Trentóban indult először a megyeválogatott az Alpok–Adria játékokon, amelyet magyar, olasz, osztrák, német, svájci és jugoszláv tartományok hívtak életre. Azóta Horvátország és Szlovénia önálló állammá vált. A feloszlóban lévő közösségben tizennyolc év után befejeződik a megye szereplése, a somogyi rendezvényen búcsúznak az úszók, az atléták és a röplabdások.
Kovács István megyei sportigazgató: „Érdekesség, hogy az úszóknál Kókai Zsolt, az atlétáknál pedig Lukács Kornél korábban versenyzőként, ezúttal pedig már edzőként vesz részt az Alpok–Adrián, ami azt jelenti, felnőtt egy generáció. Számos, azóta szép sikereket aratott sportolónak jelentette az első nemzetközi megmérettetés lehetőségét az Alpok–Adria. Az idei viadal részt-

vevőinek költségeit a megyei közgyűlés, a röplabda-alapítvány fedezi.”
Az úszóknál csak soproni indulókat találunk (Simon Gábriel, Kis Gábor, Németh Júlia, Gráfl Eszter), az atlétákat „vegyes” csapat képviseli (Ábrahám Edina, Németh Nóra, Legoza Ágnes, Hordós Evelin, Árpás Valentin). A röplabdaedző Farnady Ernő lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 06.27.

Tovább olvasom