Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Búcsút intenek

az iskolának

A Fáy-iskola kezdte tegnap a sort, ma pedig a többi középiskola folytatja, ezzel megkezdődött az idei ballagási (és érettségi) időszak. Sopronban összesen 967 diák tesz érettségi vizsgát közép- vagy emelt szinten.
Elkezdődött a ballagási időszak, Sopronban elsőként – tegnap délután – a Fáy András-szakközépiskola végzősei vettek búcsút az alma matertől. Az összes többi önkormányzati és egyházi fenntartású intézményben ma tartják a ballagást. 9-kor a Széchenyi-gimnázium, 9.30-kor a Szent Orsolya-gimnázium, 10-től a VasVilla’, a Vendéglátó és a Berzsenyi, 10.30-tól a Handler, 11-kor pedig az Eötvös tartja a ballagási ünnepséget.
Hétfőn reggel azonban már az érettségi miatt izgulhatnak a város középiskolásai. Sopronban 967 diák maturál, míg 440 tanuló szakmai vizsgát tesz.
„ Az öt önkormányzati iskolában 647-en érettségiznek, a többi ötben pedig további 320-an”
– Az egyetem fenntartásában lévő Roth Gyula-szakközépiskolában például 85 végzős érettségizik – mondta el lapunk érdeklődésére Palotai György, a városháza intézményfelügyeleti irodájának vezetője. Azt is megtudtuk, a tavaly bevezetett emelt szintű érettségi vizsgák még – úgy tűnik – nem annyira népszerűek, mint a középszintűek. Ezt Sopronban, az ország többi városához hasonlóan, kevesebben választják. 2509 középszintű vizsgára mindössze 726 emelt szintű jut.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lány Finnországból

Fél évig egy finn lány dolgozik a győri Gyermekek Házában. A húszéves Anna Rautio régiónk első, az… Tovább olvasom