Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 28°C Még több cikk.

Búcsúzhatunk az étkezési utalványtól, a cafeteria is szűkül

Egy állami cégtől lehet majd rendelni a hidegétel-utalványt. Nem lesz benne a cafeteriakörben az internetszolgáltatás sem.
Jövőre kikerül a béren kívüli juttatások rendszeréből a hidegétel-utalvány, vagy havi öt-nyolcezer forintra csökkentve egyetlen állami cégtől megrendelhető utalvány váltja fel - írta szombati számában a Népszabadság.

A lap hozzátette: az éves szinten 150 ezer forintig támogatható meleg étkezésért csak a bankkártyához hasonló SZÉP-kártyával lehet majd fizetni. Nem lesz benne a cafeteriakörben az internetszolgáltatás, lesz viszont lakbértámogatás havonta maximum húszezer forint értékben. Felülvizsgálják az egészségpénztári szolgáltatásokat is a rekreációs kerettel bővített SZÉP-kártya miatt.

Olvasóink írták

73 hozzászólás
 • 73. vári 2011. szeptember 26. 17:02
  „frakk

  "Tehát politikailag ki nem mondott törekvés, hogy bérlakásokba tereljék a lakosság 10-20% -t, akik mindig oda költöznek ahol a munka kívánja. Ez egyébként nyugaton is így van."

  Ja, csak nem olyan fizetésekkel, mint itt, hogy a két kereső közül a egyik fizetése szinte teljes egészében elmegy a bérleti díjra és a rezsire...”
 • 72. Együgyű 2011. szeptember 26. 11:49
  „Búcsúzhatunk az étkezési utalványtól, a cafeteria is szűkül

  Végre újra áldozatot vállalhat a 80%-os többség!
  De mindenki nyugodjon meg lesz SZÉP-kártya!

  Éljen a Fidesz-KDMP atyai pártszövetsége valamint a követőik!!!
  A 2/3 is erre hatalmazta fel Őket!
  Az elmúlt nyolc évben ez meg ugyi nem volt!”
 • 71. pakk 2011. szeptember 25. 20:12
  „Sok helyen pl a túlórát is ilyen formában fizették ki, étkezési csekkel, előre sajnálom azokat a cégeket még rendesen ki kell fizetniük a túlórát, így becsapták a dolgozókat éveken keresztül ami után nem lett befizetve a tb, a nyugdíj az szja, stb.”
 • 70. frakk 2011. szeptember 25. 19:30
  „A Mol-nál már 1 milla körül van a cafetéria ???”
 • 69. helló16 2011. szeptember 25. 18:00
  „Amelyik munkahely fizetést is alig tud adni ott cafeteria sem lesz...Ez nem fizetés hanem juttatás...ezért is sajnálom hogy ha igaz megszünik az internet .....Mert nem a cafeteriából kell megélni!!! Ez olyan mint a melegvíz..ha adják van...de nem kötelező...”
 • 68. jozko 2011. szeptember 25. 17:11
  „42. NP:

  Azt hiszel, amit akarsz.
  Sőt, nick név mögé bújva - kis túlzással- állíthatsz is amit akarsz.

  Ha szemtől szembe rágalmaznál- bizonyítékokkal támasztanám alá a saját állításomat - és kevés maradnál.

  Nem csak a Te hibád, hogy ilyen szűk látókörű vagy -bocsánt, talán helyesebb lenne úgy mondani, hogy ilyen
  akadályhangsúlyosan és felelősségfelrovó módon reagálsz a Téged valószínűleg rendszertesen érő /negatív/
  csalódásélményekre!
  Röviden, rosszul tűröd a frusztrációt, nem sikerült még megedződnöd, szerencsére nem azonnali agresszióval válaszolsz a stresszhatásokra, de rögtön bűnbakot állítasz ....
  Hatékonyabb lenne az ok-okozati vizsgálódás és a megoldásorientált szemléletre váltás!

  Azért zúdítottam mindezt a nyakadba, mert szándékosan vagy sem -megsértettél.
  Nem "vállalkozónak" neveztem magamat: okkal.
  Túlságosan lejáratott elnevezés az : valójában semmilyen végzettséghez nincs kötve - mint modjuk az országgyűlési képviselőség sem...
  Én a szakképzettségeim egyikének megfelelő munkát végzem - magam -és nem néhány képzett vagy képzetlen
  csálingert alkalmazok, mint sok igazi "vállalkozó" , akinek se képzettsége, se egyebe, a nevét is alid tudaj leírni -de vállalkozói igazolványt azért kaphatott.
  Ennyit az előítéleteidről.”
 • 67. macs 2011. szeptember 25. 16:45
  „67. frakk,
  mondanál néhány konkrét munkakört a hozzátartozó bérrel!”
 • 66. frakk 2011. szeptember 25. 13:42
  „64: Győrben az Audinál közel 200 E netto a fizu minimum. Erre jön még egyebek:)) Ebből ha kell albérlet vagy bejárási támogatást is kaphat a dolgozó.
  Na és a komment második része is sántít.”
 • 65. masaka 2011. szeptember 25. 13:38
  „"Családcentrikus" hazánkban sajnos elég nagy balgaság az emberek mobilitásra biztatásáról beszélni. Annak azért elég kicsi, 0 körüli az esélye, hogy a család mindkét tagja el tud helyezkedni egyszerre egy teljesen más városban. Akkora fizetéseket meg nem igen adnak a nagyok sem, csak egy szűk körben, hogy 2 ember 1 fizetésből hónapokig ellegyen gond nélkül. A környezetemben külön utakon járó családok pedig, ahogy látom, 80% eséllyel külön is válnak végleg, záros határidőn belül. De lehet ez a cél, itt is, az oszd meg és uralkodj elv, ami oly sok helyen bevált már.”
 • 64. szilencium 2011. szeptember 25. 13:20
  „Az idén 100 milliárdos hiányt kommunikáltak.2012-re már most 2011-ben 1000(!!!) milliárdra van taksálva!Sajnos ez azt jelenti,hogy kicsi az esély Magyarország gazdasági összeomlásának elkerülésére!Gyakorlatilag az utolsó szalmaszálakat vonja be a kormány a munkavállalóktól,akik nagy részének jövőre meg kell hozni azt a döntést,hogy nem fizetik a hitelük törlesztő részleteit majd ezután, esetleg ezzel párhuzamosan azokat az adóterheket amelyeket nem közvetlen a munkájuk után vonnak le!Közben az új munka törvények nyomán tovább csökkennek a fizetések,mert a munkáltatók rotációs rendszerben alkalmazhatják a munkavállalókat,folyamatosan csökkenő alapbérekkel,csökkent bérpótlékokkal.Világosan látszik az elmúlt évek fogyasztási adatiból,hogy a munkára rakódó terheket nem lehet tovább növelni.A vállalkozások sem terhelhetők,mert versenyhelyzetben a környező országokkal szemben hátrányuk van és még jobban lesz.Jövőre iszonyatosan megerősödik a fekete gazdaság,hisz a munka után már jobban megéri feketén felvenni a fizetséget!Az utolsó lépés a magánszámlák pénzeinek befagyasztása lehet,de ez is csak egyszeri alkalom,és az igazán módosak,nem is magyar bankokban tartják készpénz vagyonukat!A rövidesen hivatalossá váló görög államcsőd után,már mi sem úszhatjuk meg!Egyértelműen látszik a szándékosság a válság fokozásának érdekében a több éve országot vezetők körében.Ezért a jelenlegi szinten sehogy sem úszhatjuk meg!Bizony azon kell gondolkodni,hogy a teljes összeomlás után milyen társadalmi és gazdasági struktúrát szánunk az országnak!Most úgy néz ki,hogy az aktuális vezetés a kínai modellt favorizálja és valljuk be ,a kádári örökséggel,ennek van is alapja.Csak ugye az az összeomlás előtte még eljön!Hát akkor várjuk 2012-t!”
 • 63. papika56 2011. szeptember 25. 12:42
  „T. 53 frakk.
  Mobilizálható munkaerő nem jellemző Magy.ra. Itt mindenki ragaszkodik a nehezen megszerzett kis lakásához, házikójához. Mert a sajátja--ez ad neki biztonságot, családot.
  Ha Te pl. Szegedi lakosként elméssz dolgozni pl. Győrbe --igaz lesz munkád, de nem keresel annyival többet ,hogy a
  fizudból még albérletet is fizess ! Mert, ha pl. keresel 110 000.-Ft-ot ebből fizetsz albérletet min. 50 ezret + rezsibe
  amikor a munkáltató még a bérletet se fizeti ki, úgy hírdetnek : helyben lakó dolgozót keres -mivel utiköltséget nem fizet.
  Több ismerősöm jár Kecskemétre a Merci gyárba--naponta 1 kisbusszal -6 n és összedobják a benzin árát , mert a cég ugyan jól megfizeti őket / mindd diplomás mérnök , tolmács / külön nem kapnak költségtérítést .”
 • 62. papika56 2011. szeptember 25. 12:29
  „" Egy állami cégtől lehet...."
  gondolom ezt a céget meg valamelyik fityeszes politikus rokona vezeti !
  Úgy mint a Médianéző Kft. --pl. Navrasics T. unokaöccse vezeti--matolcsy pedig 5,7 millió Ft-rendelt : reggeli hírszemlét !!!!!!
  Giró-szász--új kormányszóvivő -Századvég --tulajdonosa : 3,75 milla megbízást kapott !!!!
  Tóbiás j. képviselő --tesója , Tóbiás Rita kerámikus : matolcsitól kapott megbízást ---9,4 millió Ft tűzzománc képekre ?????????
  NINCS korrupció ! Nincs PAZARLÁS !!!????”
 • 61. Power 2011. szeptember 25. 11:58
  „Az sem volt persze állapot, hogy Gyurcsány alatt 750 ezres cafeteriát fizettek. Most jön a másik véglet a 750 ezres havi fizetésekkel. Elszaladt a Fidesszel a dakota ló. Csodálom, hogy ehhez asszisztál a KDNP.”
 • 60. deszkás 2011. szeptember 25. 11:48
  „FRAKK! Ajánlom becses figyelmedbe (és azoknak is akik elismerve külföldről teszik) :a lakásmobilitás ellen minden ami létezik nálunk van isten tudja milyen rég. (ügyvédi közreműködés "bagatell" összegért esetleg kölcsön-melyik banknak higgyek-akikhez csak diktafonnal szabad beszélni) Nem úgy működik mint náluk(USA) hogy odaadom a lakás (v slusszkulcsot) és agyő !!Én inkább egyfajta irigységnek vélem mekkora ingatlan azaz pénz felett rendelkezik. Elhiheted:nem volt vágyam hogy sajátom legyen,inkább nem tartottam a markom a tanácsi lakásért mint azt sokan tették. Nem álmodtam arról hogy megköszönik de arról meg végképp nem hogy akár 50- 100 ezer forint miatt elárverezik. Tudod mit? Cseréljünk.”
 • 59. papika56 2011. szeptember 25. 11:25
  „T. 54. Teljesen igazat beszélsz !!!!
  T. 52. Nem béren felül adják , ha nem kp. helyett. Én pl. 18 ezret kapok ,ami hó végén váltok be.
  T.37. Frakk. Csak nem szállsz le Botkáról ! Lézer j. Audija + fehér Merci terepjárója --az se két fillér ? a Te fityesz képviselőid is tizen-millás kocsikkal járnak. ov. PÁNCÉLOZOTT VV. busszal jár 18 milla volt !!!!”
 • 58. Power 2011. szeptember 25. 11:22
  „Fontos, hogy a képviselők a mentelmi jog mellé megszavazzák maguknak a 750 ezer forintos fizetéseket.”
 • 57. theseus 2011. szeptember 25. 11:05
  „"írta szombati számában a Népszabadság."

  A kormány hivatalos lapja?
  Ja, akkor én még inkább nem búcsúzok tőle!
  Azért szerintem egy kérdőjelet megért volna a cím.
  Utána meg majd egy helyreigazítást, ha kiderül, hogy csak kacsa a dolog.

  (De egyelőre arra vagyok kiváncsi, hogy kimoderálják-e ezt a kommentemet is.)”
 • 56. theseus 2011. szeptember 25. 10:45
  „"írta szombati számában a Népszabadság."

  A Fidesz-kormány hivatalos lapja? Bruhaha.
  Azért egy kérdőjelet megért volna a cím, de csak további jó csámcsogást a kacsán.
  Várjuk a hócipős híreket is!”
 • 55. Én2 2011. szeptember 25. 10:45
  „Már ne is együnk, csak ŐK!!”
 • 54. spiler 2011. szeptember 25. 10:44
  „tisztességes fizetést mint a politikusoknak(mi szavazzuk meg mennyit keresünk,hiszen a parlamentben is ez az első )
  na akkor nem kell Cafetéria”
73 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gergényi után Benét is meggyanúsíthatják

Bene Lászlóval kapcsolatos felvételeket kért be a katonai ügyészség a 2006. őszi eseményeket… Tovább olvasom