Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Búcsúzik a parlamenttől az SZDSZ?

Az 5 százalék körüli fővárosi eredmény az országos viszonylatokat tekintve biztos kiesést jelent a parlamentből az SZDSZ számára - idézi az InfoRádió Lakner Zoltán vélekedését. A Vision Consulting elemzője szerint nem meglepő a ferencvárosi forduló érvénytelensége sem.
Több, mint kellemetlen, hogy az SZDSZ a ferencvárosi választásokon csupán a negyedik helyet szerezte meg, hiszen a párt itt eddig mint 10 százalék körüli eredményt ért el – nyilatkozta az InfoRádiónak Lackner Zoltán.

Az elemző szerint a mostani, öt százalék körüli érték a parlamenti választások során biztos kiesést jelentene az országgyűlésből. Az alacsony részvétel miatt érvénytelenített ferencvárosi időszakos képviselőválasztáson egyébként a Fideszes jelölt, Bácskai János lett az első, 58,67 százalékkal; 23,11 százalékot kapott az másodikként MSZP jelöltje, Bánsághi Tamás. A harmadik a Szegedi Csanád vezette Jobbik-képviselet lett, ami az SZDSZ szerint a szélsőséges erők iránti szimpátia erősödését jelzi.

Lakner szerint nem okozott meglepetést a rendkívül alacsony szavazási részvétel sem. A Fideszes jelölt apátiát sejt a dolog mögött, az MSZP-s képviselő szerint viszont inkább a kopogtatócédulák hamisításáról, s az emiatt kirobbant botrány állhat a háttérben.

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. vezír 2009. január 13. 19:55
  „elírtam de értitek nem tavi rózsa ...de hülye vagyok.”
 • 38. vezír 2009. január 13. 19:53
  „egyetérteka 36-os hozzászólóval.és a 37-nek pontosítanék hogy a VÖRÖS tavi rózsa!és ibikének a kezét fogva kellene szegfűt szedve távozniuk!”
 • 37. TELSTAR 2009. január 13. 19:41
  „Melyik az SZDSZ kedvenc virága?
  (a travirózsa...)”
 • 36. homer 2009. január 13. 19:10
  „Úgy lecserélném végre ezt a kérdőjelet egy felkáltójelre!”
 • 35. flexsnake 2009. január 13. 19:05
  „26. hozzászólás spiler 2009.01.13. 17:57

  Kéretik beszolgáltatni az IP címét és jelentkezni a legközelebbi ,,kékosztriga bárban" a melegekre tett sértő kijelentése miatt. :D

  Én az SZDSZ-el úgy vagyok hoyg a mindent szabad kezdeményezésük nagyon tetszik, a semmit ne korlátozzunk fiatalos álláspont csak az a probléma vele hogy nem egy csendesországi szigeten élünk hanem egy európai uniós közösségben.Engem az sem zavar ha rózsszín kisszoknyában ülnek a parlamentben vagy bohocsipkában, az sem ha valamelyik képviselő alkoholt fogyaszt vagy könnyűdrogokat használ.Még azt is megbocsájtom hogy nyiltan néha hülyének néznek és már nem üvöltöm le a tévét sem, nem rugdosom miattuk.A magyar politikai élet nélkülözhetetlen az esti kikapcsolódáshoz mert az nem csak dráma,néha horror, néha sci-fi és thriller.Nagyon ritkán közéleti és néha-néha romantikus.Sok örömteli órával ajándékoznak meg mikor fél órán kereztűl csak ő-znek, vagy ha azt mutogatják hogyan horkolnak az asztalon elterülve.Még az is szórakoztató ahogyan egymásra mutogatnak meg beintenek.Az már annyira nem hogy tudom hozzájárulok pénzel ahhoz hogy ezt tegyék.Mert én ennyi pénzért kínosan érezném magam hoyg ezt teszem.Kínosan mert valamit nem nyujtok a bizalomért amit nekem vagy a pártnak megszavaztak.Ezért nem lettem politikus, mert hazudni megtanúl az ember, ahhoz nem kell érteni, még tudós arcot is legyárt magának.De ha eközben nem érzi kínosan magát akkor ott baj van.
  A magyar politika nem egy fidesztől vagy mszptől vagy egy szdsztől szar, nemis a kispártoktól.A magyar politika azért szar mert semmi másról nem szól csak a pénzről.Soha nem szólt másról régebben sem.Egyám köpködése meg utálkozás miközben levelé köpködnek.Az egész bagázst le kellene cserélni, mindet egytől-egyik.Fiatalokat és időseket vegyesen a parlamentbe, felejtsék el a jobb-baloldali beidegződést és legalább ha javítani nem tudnak legalább ne ártsanak szándékosan.”
 • 34. achilleus 2009. január 13. 19:02
  „Logaritmus! Amikor a FIDESZ megakadályozta, hogy egy Torgyán József habitusú ember legyen a köztársasági elnök, akkor milyen véleményen volt. (Tudja 3. körben az egyszerű többség is elég!!) A Kisgazdapártok osztódással való szaporodását pedig egyéni érdekek motiválták. Az MDF degradálódását ne fogja már rá a Fideszre! Tudja mikor szakadt az MDF először sőt másodszor? Vajon, hol volt még akkor a Fidesz? Bár az igazi erózió Dávid Ibolyával indult meg, a Fidesz nem Dávid Ibolya! Emlékszik még arra a KDNP-re, amelynek Giczy Zsolt (vagy ki a fene) volt a főnöke, amíg ki nem derült, hogy 2-3 éven át jogellenesen működött? Az a Giczy a MIÉP-től kezdve a Munkáspártig mindenkivel lepaktált. és a Dávid Ibolyához hasonló ámokfutást rendezett.

  De nézzük meg a másik oldalt is! Ön szerint miért nincs ma parlamenti baloldali párt Magyarországon? /Ugye nem gondolhatja, hogy az MSZP baloldali? Szavakban igen, de tettekben .../ Nahát azért nincs, mert a Szociáldemokrata pártokba beépültek a volt kommunistaá (a milliárdos Kapolyival az élen, és mindent elkövettek a szociáldemokrácia eszmeiségének kisajátításáért az MSZP-s milliárdosok (Gyurcsány - a seftes), (Medgyessy - a bankár) és sorolhatnám. Az állandó feszülségkeltéssel elvonják a szavazókat a kommunista beütésű pártoktól is (ugye nem zavarja, hogy a 2004-es (dec.5) népszavazás kórházprivatizációs kérdésének kezdeményezője a Thürmer-párt volt?)

  A Jobbikért meg ne "aggódjon", nem hiszem, hogy a maga krokodilkönnyeire lenne szükségük.”
 • 33. Logaritmus 2009. január 13. 18:44
  „kekeczke: mi az a KDNP? Mi az az MDF? Mi az az FKgP?

  Jaaaaaa, a FIDESZ által felfalt jobboldali pártok? Már várom, hogy a Jobbikot hogyan "ölik" meg.”
 • 32. achilleus 2009. január 13. 18:43
  „aranka2 2009.01.13. 17:58
  "Hát valahogy így járhatunk itt is, ha elkezded kipícézni a hibás mondatokat."

  Aranka2! Lassan már a helyes mondatokat lehet csak kimazsolázgatni, mert - mint látja - a fenti cikk mondatainak túlnyomó többsége hibás. Azt hittem a szerkesztés egy szakma, szakirányú képességekkel. Ha a tanácsát elfogadnám, akkor hasonlóan elnézőnek kellene lennem a műhibák sorozatát elkövető orvosokkal, a mindent össze-vissza keverő gyógyszerészekkel, a gyalogosokat, villanykarókat menetrendszerint kidöntögető buszsofőrökkel, leszakadozó hidakat tervezgető mérnökökkel, az elk@rós politikusokkal, stb. szemben. Nem tudom észrevette-e, még egyetlen kommentelő helyesírását sem kritizáltam, dehát ők nem azért kapják a fizetésüket ...”
 • 31. Zejko 2009. január 13. 18:37
  „Nem nem soha egyetértek veled ,csak be kell kapcsolni a tv ét undoritto,képmutato,simulékony a hatalomért bármit megtesznek mint a napraforgo ahol süt a nap arra forog!!!Erkölcstelen férgek”
 • 30. KolompárRómeó 2009. január 13. 18:29
  „15. hozzászólás achilleus 2009.01.13. 16:47:

  Pont ma fikázták itt az ellenzők, hogy a német adócsökkentés fejenként havonta 3 EUR valamennyit tesz ki, ami egy currywurst majonézzel, de már sült krumpli nélkül :D”
 • 29. kekeczke 2009. január 13. 18:13
  „mi az az szdsz ?”
 • 28. nem,nem,soha 2009. január 13. 17:59
  „hm....

  jó a cikk témája, mondhatni olyan gondolatmegindító... érzelmileg egyáltalán nem közömbös!!

  s, mivel itt vélemények vannak, ezért merészkedem a sajátomat is leírni:

  szóval az SZDSZ szűk 20 éves parlamenti pályafutásának két fénypontja lehetne:

  az első, amikor 1989-ben, akkor még valóban ellenzéki eszmékkel nevüket, szorgalmukat s szövetségüket adták azért, hogy ellenzékiként megbuktassák a kommunista/szocialista féregtelepet. Nagy álmokat, víziókat festettek fel, hogy milyen - igazi liberális eszméket oltanak majd be a magyar népbe, melynek majd mekkora hasznát veszi a magyar nemzet.

  itt jön egy schnitt... egész pontosan 16 évnyi..

  majd a következő hőstettet talán a 2010-es választások alkalmával tehetik le az Istenadta nép elé, amikor - reményeink szerint örökre - eltakarodnak a magyar parlamenti életből. Legalábbis ami az elmúlt 16 éves ellenzéki tevékenységüket levezénylő gennyes, undorító, képmutató keménymagot illeti.

  S ha majd a magyar médiában lesz olyan hős, aki veszi a bátorságot és mélyére ás a "liberálisok" 1994-2010 közötti hőstetteinek, akkor talán kapunk egy valóban tényszerű képet. Addig meg mindenki gondoljon el, hogy miket köszönhetünk nekik:

  - megalázták a "liberalizmus" eszmélyét, hogy egy Kóka nevű újgazdag nevéhez hány milliárdnyi adóforint elsikkasztása kapcsolható (i.e. völgyhíd, alagút a homokba, gumigyár, Sulinet, etc. )

  - hogy pont 4 évvel a rendszerváltás után volt bőr a pofájukon KOALíCIÓT kötni az MSZP-vel, csak és kizárólag azért, hogy a szaros hatalomhoz hozzáférjenek.

  - hogy Magyar Bálint regnálása alatt sikerült a magyar oktatási rendszert lenullázniuk (ha 70 Forintba kerül 0,8kg krumpli, akkor hány forintért kapunk 3,5 kg krumplit - s innentől ÉRETT a fiatal...)

  - hogy ma magyarországon az a beteg, ha valaki nem tapsol amikor egy homoszexuális rózsaszín bőrtangában egy keresztet dugdos fel magának

  - hogy mint egy hisztis kurva, úgy táncoltatták az amúgy lomha és ostoba MSZP tábort

  - hogy Budapest az elmúlt 20 év "liberális" vezetése alatt iszonyatos milliárdok elköltése mellett a büdös sunyiba csúszott le Prágához, Bécshez képest

  - undsoweiter”
 • 27. aranka2 2009. január 13. 17:58
  „Achilleus, bizonyára ismered a régi történetet, amely szerint egy ízben Karinthy, Kosztolányi és még többen egy azstalnál ülve úgy döntöttek, ha valaki édes anyanyelvünk sérelmére mondana valamit, az azt észrevevő felteszi a karját. Beszélgettek, emelgették karjukat, és egyre hézagosabb, egyre szaggatottabb lett a társalgás. A végén már senki nem mert megszólalni. Hát valahogy így járhatunk itt is, ha elkezded kipícézni a hibás mondatokat.”
 • 26. spiler 2009. január 13. 17:57
  „már ideje.......ENNYI MELEG,KORRUPT,CSIBÉSZ SZERINTEM MÁS PÁRTBAN NINCS .........KIVELÜK!!!!!!!44”
 • 25. aranka2 2009. január 13. 17:55
  „Valóban nem lehet messzemenő következtetéseket levonni egy fővárosi kerületi választásból, de talán mégis valamennyit.
  Az alacsony részvétel nyilván a csaló, botrányról botrányra bukdácsoló pártoknak szól. Nem sorolom fel tételesen, mind az. Sajnos a kézenfekvő következtetést: ha lehetne uraim, tisztességesen! nem vonják le, törvények fölött hiszik magukat (miután mindennek ellenére szavazunk rájuk, meg is tehetik). A Jobbik a parlamentáris eszközökön kívüli lehetőségekre hajt, diszkreditálni akar, még a megmérettetés előtt. A két nagyot viszi tömegpárti nagyzolása, elbizakodottak, a végletekig. A szadesz meg valóban ki fog esni, pedig még mindig ők volnának a legkisebb rossz ebben a nyomorúságos magyar dagonyázásban.
  Mindettől függetlenül 2010-ben még minden lehet, majdnem mindegy, melyik korrupt csaló nyer majd.”
 • 24. Mathiasking 2009. január 13. 17:33
  „Ki esik ki a 2010-es választásokkor, az majd eldől akkor. Én láttam már karón varjút! Ezért csak nyugtával dicsérem a napot! Egyébként addig amíg ülnek a parlamentben és nyomogatják a gombokat, addig nem várok semmit, ami előrébb vinné a közt!”
 • 23. achilleus 2009. január 13. 17:31
  „Tételesen (nyelvtanilag) hibás mondatok:

  "Több, mint kellemetlen, hogy az SZDSZ a ferencvárosi választásokon csupán a negyedik helyet szerezte meg, hiszen a párt itt eddig mint 10 százalék körüli eredményt ért el - nyilatkozta az InfoRádiónak Lackner Zoltán."

  "Az alacsony részvétel miatt érvénytelenített ferencvárosi időszakos képviselőválasztáson egyébként a Fideszes jelölt, Bácskai János lett az első, 58,67 százalékkal; 23,11 százalékot kapott az másodikként MSZP jelöltje, Bánsághi Tamás."

  "A Fideszes jelölt apátiát sejt a dolog mögött, az MSZP-s képviselő szerint viszont inkább a kopogtatócédulák hamisításáról, s az emiatt kirobbant botrány állhat a háttérben."

  Tartalmilag zavaros mondat:

  "A harmadik a Szegedi Csanád vezette Jobbik-képviselet lett, ami az SZDSZ szerint a szélsőséges erők iránti szimpátia erősödését jelzi."

  Apróbb stiláris problémákkal nem foglalkozom - például 5% körüli "érték", helyett eredmény - mert akkor egyetlen épkézláb mondat sem maradna.”
 • 22. dodó 2009. január 13. 17:05
  „"Búcsúzik a parlamenttől az SZDSZ?"

  Úgy legyen!”
 • 21. netuddki 2009. január 13. 17:05
  „Végre megszűnik egy támogatást,közpénzt felélő parlamenti párt.Lehet hogy az MDF a következő.A maradék 2 párt meg éljen meg a tagdíjából!”
 • 20. achilleus 2009. január 13. 16:56
  „"Azzal a gondolkodásmóddal, amellyel a problémákat előidéztük, nem lehet megoldani azokat - A. Einstein
  (idéztem már, de ide még jobban illik.)"
  És személyes kiegészítésem, hogy ugyanazokkal az emberekkel sem.”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ónos eső és csúszós utak várhatóak szerdától

Piros, vagyis a legmagasabb szintű figyelmeztető előrejelzést adott ki szerdára az Országos… Tovább olvasom