Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 7°C | 14°C

Budai Bernadett: bízom abban, hogy változik a politika hangneme

Budai Bernadett bízik abban, hogy tíz éves távlatban változhat a magyarországi politika hangneme, és ezért ő is tehet MSZP szóvivőként. A leköszönő kormányszóvivő az országgyűlési választások eredményétől függetlenül hosszú távon is a politikában képzeli el a jövőjét.
A kormányszóvivő szerdán jelentette be, hogy november 1-vel leköszön posztjáról, és az MSZP szóvivője lesz Nyakó István mellett.

Az MTI-nek adott nyilatkozatában megerősítette: erről kedden este hozott végleges döntést a párt országos elnöksége.

Budai Bernadett felidézte: még Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt megkeresték, hogy nem gondolkodik-e azon, hogy politikai pályára lépjen. A kérdésre viszonylag rövid gondolkodási idő után igent mondott és úgy döntött, elindul egyéni képviselőjelöltként a Ferencvárosban.

Mint mondta, politológusként végezett, majd elemzőként dolgozott, így ez mindig a politika határmezsgyéje volt. "Nekem nem lett idegenebb ez a világ. Annak ellenére sem, hogy az emberek jelentős része most idegenkedik a politikától, és társaságokban nem divat politikáról beszélni. Nekem teljesen természetes, hogy a politika napi téma, szerintem a közélettel mindenkinek kellene napi szinten foglalkoznia egy kicsit" - vélekedett.

Hangsúlyozta: ez nem azt jelenti, hogy ne látná, mi megy végbe ezen a területen Magyarországon, hangvételben és politikai kultúrában. Szerinte ez a színvonal messze van attól, ami az embereket vonzaná. "Hiszek abban, hogy ez tízéves távlatban megváltoztatható" - jelentette ki az MTI-nek.

Budai Bernadett a jövő évi választások eredményétől függetlenül hosszú távon is a politikában képzeli el a jövőjét, mert hisz a változásban.

Távozását a kormányszóvivői posztról azzal indokolta, hogy egy ponton túl nem volt összeférhető a tisztség a képviselőjelöltséggel, hiszen a kabinet szóvivője köztisztviselő.

Budai Bernadett elmondta: nyár végén állapodott meg Bajnai Gordon miniszterelnökkel arról, hogy november 1-vel vált. A miniszterelnök kérése volt, hogy a jövő évi költségvetési sarokszámok elfogadása körül köszönjön le a posztjáról - idézte fel.

Arra a kérdésre, hogy pártszóvivőként miként boldogul majd ebben a durva hangvételű politikai életben, úgy válaszolt: az, hogy politikusabb mondatokat kell mondania, nem jelenti, hogy durvábbakat is. "Bízom benne - lehet, hogy naiv vagyok - hogy ezt meg lehet tenni, és ne kapcsoljanak el az emberek a hangvétel miatt" - hangoztatta, hozzátéve: tőle nagyon durva, nagyon acsarkodó mondatokat nem fognak hallani.

Úgy látja, a politikának az az egyik legnagyobb baja, hogy a politikusok gondolatai sokszor el sem jutnak az emberekhez, mert amikor meglátják vagy meghallják őket a televízióban és a rádióban, akkor csatornát váltanak.

Kitért arra, a MSZP-n belüli kommunikációs feladatok megosztása nem alakult még ki véglegesen.

Budai Bernadett el tudja képzelni, hogy a kormányzati intézkedésekkel összefüggő szocialista álláspont kommunikálásában erőteljesebb szerepet vállaljon.

Olvasóink írták

  • 2. gedeon 2009. október 28. 19:01
    „Bugyik B. majd elintézi!”
  • 1. barkzso 2009. október 28. 17:57
    „Kancsal Bugyi Betti is nyomatta a trükkök százait (ájulás stb.) úgyhogy tett már ezt azt - csak nem az országért...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elektronikusan is igényelhető a Széchenyi Kártya

A sikeres tesztek után már elektronikusan is igényelhető a kis- és középvállalkozásoknak hitelt… Tovább olvasom