Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Budai Bernadett lebuktatta az MSZP-t?

A Fidesz szerint Budai Bernadett lebuktatta az MSZP-t és "ország-világ elé tárta, hogy a Zuschlag-modell alapját a kézi vezérléses pénzosztás képezte" - közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője kedden.
A szóvivő múlt csütörtöki közleményét ismételte meg, amelyben azt írta: "amit eddig Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila, Újhelyi István, Szilvásy György és a többi szocialista politikus tagadott, azt Budai Bernadett a közelmúltban bevallotta. (...) Azt mondta: a Zuschlag-ügy a kézi vezérléses pénzosztás kapcsán híresült el".

Cser-Palkovics András szerint ez a nyilvános beismerés bizonyára az ügyben eljáró hatóságok figyelmét is felkelti.

A helyettes szóvivő az MSZP szóvivőjének keddi közleményére reagált, amelyben Budai Bernadett azt írta: az MSZP "kíváncsian várja", hogy Deutsch Tamásnak, egykori fideszes ifjúsági és sportminiszternek meg kell-e jelennie a bíróság előtt a Zuschlag-ügyben. A párt szerint a politikus hamisan tanúskodott az ügyészségen.

Az MSZP közölte: "Deutsch Tamás tanúvallomásában szándékosan vagy gondatlanul azt a hamis látszatot keltette, hogy a pályázatok döntéshozatali mechanizmusába soha nem avatkozott be. A valóság ezzel szemben az, hogy a fideszes politikus még miniszterként felülbírált egy támogatásokkal kapcsolatos szakmai döntést. Dokumentumok igazolják, hogy - érdemi indoklás nélkül - megváltoztatta a szakmai szempontok alapján összeállított pályázati eredményeket" - írták.

A szocialisták szerint a fideszes politikus magatartásával hátráltatta, illetve hátráltatni próbálta a nyomozóhatóságot az ügy teljes felderítésében.

Olvasóink írták

 • 7. achilleus 2009. november 25. 11:34
  „Íme a "jövő kormánya"! Mindent felélnek, mindent elkótyavetyélnek:

  "A kormány tavaly még teljesen megfosztotta volna a génbankokat az állami finanszírozástól. Ezt többek között a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának fellépése akadályozta meg. A kormány a jövő évi költségvetésben pedig a génbankoknak csak az idei költségvetésük felét, alig 300 milliót tervezte be. Fülöp Sándor ombudsman ugyanakkor rávilágított, hogy a helyzet csak akkor rendezhető, ha a központi költségvetés évente, reálértéken egymilliárd forintot fordítana a génmegőrzés közhasznú feladataira.

  A jövő nemzedékének országgyűlési biztosa kiemelte: a 2005 óta elégtelen finanszírozás és a folyamatos átszervezések már súlyos károkat okoztak a génbanki hálózatnak. A pénzhiány miatt már több zöldséggénbank megsemmisült. A génbankokban őrzött génváltozatok jelentős szerephez juthatnak, amikor új ökológiai és gazdasági kihívások jelentkeznek, például az elkerülhetetlen klímaváltozással."”
 • 6. achilleus 2009. november 25. 10:41
  „5. hozzászólás bjela1980 2009.11.25. 02:01
  Így van, erre korábban már felhívtam a figyelmet: Minél jobban eltár valakinak a fizetése (lefelé) az általuk megadott (vélt) átlagtól, annál kevésbé fogja megközelíteni, még az 1,2 x-ös szorzót is. /felfelé kb. 300 ezerig emelkedik, errefelé viszont /közalkalmazottaknál/ beüt a 13. havi extrém megkurtítása, illetve teljes megvonása /kb. 340 ezer bruttónál/. Van olyan érzésem, hogy ezek valami egészen másfajta "borítékról" sumákolnak. /KI kapja ugyan borítékban a fizut manapság????/”
 • 5. bjela1980 2009. november 25. 02:01
  „Achilleus! Ha az átlagos jövedelmet keresném nem sok bajom lenne......Hát körülbelül a fele, igen (és ez még nem számít rossznak) Nézd, én is tanultam, kit érdekel? ... Vagyunk még páran. Az igaz, hogy nem mindenkit lehet a munkája alapján beskatulyázni, mivel nagy a munkanélküliség. Az, hogy az MSZP lebukott, azt jelenti, hogy lent van. Na és , mi változott?”
 • 4. rozator 2009. november 24. 18:01
  „Nyugi már! Jövőre itt a kánaán!”
 • 3. achilleus 2009. november 24. 14:42
  „Az MSZP állandóan a pofánkba hazudik, ráadásul a mi pénzünkből.
  Itt ez a szemét hirdetés hetek óta: "Másfél havi pénzzel több a borítékban"
  Nem igaz!!! Lapozz bele és számolj az ő adataikkal!!!
  jövőre 140 990 marad egy átlagos bruttó 205 000 Ft-os jövedelem után a 2009-es 127 115 helyett
  a havi különbség: 13 875 (eddig ők is kiszámolták!!)
  Vajon hány havi 2010-es fizetésnek felel ez meg egy évben?
  12 x 13 875 = 166 500, viszonyítsuk a havihoz osztva 140 990. A hányados 1,18!!!!! azaz nem 1,5 (másfélszeres)
  Pofátlan hazudozók! Takarodjatok!!!”
 • 2. KolompárRómeó 2009. november 24. 14:22
  „Bugyik Bernadett nemrég az egyik adón nagyon rosszul kamuzott. Az volt az érvelésének a lényege, hogy "dehát a fidesz is ezt csinálta".

  Szegénykém kicsit szánalmas, elintézte magát egy időre, kormányszócsőből maszop-szócső lett, próbál valamelyik kerületben képviselőséggel bohóckodni, de nem sokra fog vele menni.”
 • 1. dodó 2009. november 24. 11:24
  „Semmi baj! Majd Bernike beájul Libajnainak is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiraboltak egy boltot a XI. kerületben

Kiraboltak egy élelmiszerüzletet a XI. kerületi Rétköz utcában kedd reggel - mondta Csillag Melinda,… Tovább olvasom