Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 6°C Még több cikk.

Budai Gyula az új elszámoltatási kormánybiztos

A fideszes Budai Gyula az új elszámoltatási kormánybiztos - jelentette be Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.
Az elszámoltatásért felelős kormánybiztos eddig a fideszes Papcsák Ferenc volt, ő azonban a továbbiakban - mivel megválasztották Zugló polgármesterévé - összeférhetetlenség miatt nem töltheti be a kormánybiztosi tisztséget.

Szijjártó Péter tájékoztatása szerint Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára a kormány szerdán hozta meg döntését az új kormánybiztos kinevezéséről. Az elszámoltatási és korrupcióellenes kormányzati feladatok összehangolásáért felelős kormánybiztos Budai Gyula lesz, aki eddig miniszterelnöki megbízottként dolgozott, s az állami földterületek jogellenes eladását és privatizációját vizsgálta. Budai Gyulának miniszterelnöki megbízotti megbízatása megszűnik, ám kormánybiztosként az eddig Papcsák Ferenc által vitt területért és az állami földek jogellenes elherdálásának vizsgálatáért egyaránt felelős lesz.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a nemzeti ügyek kormányának továbbra is rendkívül fontos feladata és célkitűzése az elszámoltatás alapos, korrekt, törvényes és alkotmányos elvégzése. "Fontos feladat az, hogy minden részletére kiterjedően választ kapjunk arra, hogy az országot rossz helyzetbe hozó döntések, valamint közpénzek eltűnése mögött milyen felelősség húzódik meg" - mondta, hozzátéve, fontos feladata a kabinetnek az is, hogy a felelősök "ne úszhassák meg következmények nélkül".

A szóvivő megjegyezte továbbá, hogy a gazdasági növekedés beindítása áll a kormányzati gazdaságpolitika fókuszában, a növekedés beindításának pedig egyik fontos mérföldköve a korrupció visszaszorítása. Így szükséges, hogy a korrupcióellenes kormányzati feladatokat is magas szinten hangolják össze - fűzte hozzá.

Olvasóink írták

 • 3. Szocifidesz 2010. november 05. 17:07
  „Szijjártó Péter hangsúlyozta: a nemzeti ügyek kormányának továbbra is rendkívül fontos feladata és célkitűzése az elszámoltatás alapos, korrekt, törvényes és alkotmányos elvégzése.
  Ha kell akkor az alkotmányt is módosítják.”
 • 2. történész 2010. november 04. 20:06
  „Egy idegen hozzászóló-tol származó idézet ,de nagyon időszerű és igaz.

  zorro 11. 04. 19:55:39
  Kedves fideszes hozzászólók!Próbáljatok meg kicsit más szemszögből is gondolkodni.Az ellenforradalmárok szemszögéből! :).Ha nincs ellenfél,a hatalom tovább birtokolható.De ha nincs demokratikus ellensúly, az nektek sem jó.Nézzétek meg,mivé fajultak azok a rezsimek amelyek diktatúrákat hoztak létre.(hol van itt diktatúra?-kérdezhetitek.)Csak nézz körül. Butaság vagy önös érdekek miatt szépen eltűritek hogy valaki leigáz és kihasznál benneteket??? Mi értelme volt így a rendszerváltásnak akkor? Kádár vagy Viktor mi a különbség? (hogy még nem kell felelnem ezért az írásomért,és szabadon elhagyhatom hazámat.) Igen. Szabadon élni és gondolkodni nagy érték,és ha szeretitek a hazátokat,legyetek demokraták (nem MSZP-t v. LMP-t, sem FIDESZT írtam! Egyszerűen demokratát.)”
 • 1. történész 2010. november 04. 19:07
  „Egy új harcos társ 2 milla fizetésért..osztogatunk..”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzeti gyásznap - Félárbocra engedték a nemzeti lobogót

A Himnusz hangjaira felvonták, majd félárbocra engedték a Magyar Köztársaság lobogóját csütörtök… Tovább olvasom