Délmagyar logó

2017. 03. 01. szerda - Albin 3°C | 12°C Még több cikk.

Budai Gyulának bocsánatot kell kérnie Tátrai Miklóstól

Az egykori elszámoltatási kormánybiztos minden alapot nélkülözve állította, hogy 365 millió forint közpénz vagy annak egy része Tátrai Miklós vagy hozzá köthető személyek magánszámláin kötött ki.
Budai Gyulának egymillió forint kártérítést kell fizetnie valamint az M1 és a TV2 esti hírműsorában saját költségén megjelentetett közleményben kell bocsánatot kérnie Tátrai Miklóstól, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) volt vezetőjétől - derül ki a Népszabadságból.

A lap pénteki cikkében ismerteti: a Fővárosi Törvényszék jogerős ítélete szerint az egykori elszámoltatási kormánybiztos minden alapot nélkülözve állította, hogy 365 millió forint közpénz vagy annak egy része Tátrai Miklós vagy hozzá köthető személyek magánszámláin kötött ki.

A volt MNV-vezért a Bábolna-ügy "büntetőszakában" első fokon felmentették. Az ítélet szerint a Bábolna Ménesbirtok Kft. és a szintén állami Bábolna Zrt. közötti ügylet során átutalt 365 millió forintot a Bábolna Zrt. törvényesen, a felszámolás céljaira, így elsősorban a dolgozók végkielégítésére költötte el, károkozás nem történt, az ügylet résztvevői felelősen bántak a rájuk bízott vagyonnal. A bíró azt is kimondta, hogy a tranzakció gazdasági hasznot hajtott - olvasható a lapban.

A büntetőügy során azt is megállapította a bíróság, hogy az átutalt összegből egyetlen fillér sem került illetéktelen magánszemélyek bankszámláira, azt a Bábolna Zrt. felszámolója törvényesen költötte el - írja az újság.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2013. május 31. 11:43
    „Lehet-dadogni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több szülő kérte a hitoktatást

Ősztől felmenő rendszerben, az első és az ötödik évfolyamon kötelező a hittan és az erkölcstan közül… Tovább olvasom