Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

BUDAPEST TÁNCSZÍNHÁZ: GISL-2

JÚNIUS  30. 19.00 GYŐRI NEMZETI SZÍNHÁZ

BUDAPEST TÁNCSZÍNHÁZ: "GISL-2"


A „GisL-2" a híres Perrot és Coralli által készített Giselle címu romantikus baletton alapul. A mu középpontjában a Villik állnak, azok a tündérszeru fiatal lányok, akik az esküvojük elott haltak meg, és az éjszaka az erdobe tévedo férfiakat bosszúból „halálra táncoltatják". A „GisL-2" címu darab e történetet a hivatásos táncosok oldaláról közelíti meg, akik végkimerülésig dolgoznak azért, hogy még több közönség sikerét tudják magukénak. Felül kellene kerekedni a vetélkedésen, az irigykedésen és a korai megöregedés félelmén, hogy visszatérhessenek a románchoz; oda, ahol nyitottan azt lehet mondani, hogy „szeretném, hogy Te szeressél", (és Te is, és talán Te is...). /


JÚNIUS 30. 19.00 GYŐRI NEMZETI SZÍNHÁZ

DEBRECENI BALETT: Mikrokozmosz

Tökéletesen szerkesztett monstrumában nélkülözhetetlenek. A tudomány számára már nem újdonság és lehetoségek tárulnak elénk. Bizonyára sokunkban felötlött az érdeklodés, és ekkor közelebb hajolva kíváncsian figyeltük egy-egy apró rovar vívódását. Ezek az alig észreveheto élolények rohanó világunkban kevés figyelmet kapnak, de a biológia tökéletesen szerkesztett monstrumában nélkülözhetetlenek.

A tudomány számára már nem újdonság mikroszkóp alá helyezni a lábaink alatt heverő világ varázsát, de a tánc nyelvén megfogalmazva új összefüggések és lehetoségek tárulnak elénk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pattantyúsosok értékes eredményei

A győri Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és Általános Művelődési Központ diákjai… Tovább olvasom