Délmagyar logó

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő 0°C | 9°C Még több cikk.

Bűncselekmény-sorozat gyanúsítottjait kapták el

Sopronban és környékén az utóbbi hetekben betörések borzolták a lakosság és az üzlettulajdonosok kedélyét. A nyomozás eredménnyel járt, összesen öt embert gyanúsítanak a bűncselekmények elkövetésével.
– Az óév utolsó és az új év első napjaiban több helyről is jelentettek betöréseket – mondta Nagy Ernő alezredes, a soproni kapitányság bűnügyi osztályának megbízott vezetője. – Látványpékségben és a Várkerület egyik kenyérboltjában éppúgy látogatást tettek a hívatlan látogatók, mint a vasútállomás előtti pavilonsor dohányüzletében. Mindent elvittek, ami csak mozdítható volt: élelmiszert, dohányt, készpénzt. Az egyik helyen negyvenezer, a másikon 300 ezer, míg az utóbbi helyszínen – legnagyobb fogásként – 600 ezer forint értékű zsákmányra tettek szert az ismeretlenek, a rongálási károkról már nem is beszélve.
A nyomozók munkához láttak: először is korábbi hasonló bűncselekmények elkövetőit kérdezték ki. A rendőrség látókörébe került egy olyan győri fiatalember is, akit nyáron engedtek szabadon a börtönből, s aki ideiglenes soproni lakcímmel is rendelkezett. Az illető és ismeretségi köre ellenőrzésekor a nyomozók előtt egyértelművé vált, hogy ő – és két soproni társa – megalapozottan gyanúsítható a betörések elkövetésével. A házkutatások is sikerrel jártak, az ellopott áruk egy része megkerült. A többi kár megtérítéséért polgári peres eljárást kezdeményezhetnek az érintettek. A három férfi ellen büntetőeljárást kezdeményezett a rendőrség, a győri fiatalembert a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.
– Egy másik párost is sikerült a rendőröknek lefülelniük, akik szintén betörésekkel gyanúsíthatók – folytatta Nagy Ernő alezredes. – A két harmincéves, büntetett előéletű soproni hajléktalan víkendházakat, valamint lakótelepi pincéket fosztogatott, s elsősorban élelmiszereket vittek el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cél az eredményesebb játék

Részben a sérülések miatt elmaradt a várakozástól, s a hétcsapatos NB I-ben az ötödik helyen végzett… Tovább olvasom