Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Bundás virsli

Hozzávalók:

1 kg mélyhűtött leveles tészta, 5 pár virsli, 2 tojás, reszelt sajt.

A tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, téglalap alakúra kinyújtjuk, kb. 5–6 cm széles csíkokat vágunk és a félbevágott virslikre spirálosan rátekerjük, majd sütőlemezre rakjuk úgy, hogy a tészta illesztése alulra kerüljön. Ezután fél óráig pihentetjük, közben a sütőt előmelegítjük. Sütés előtt a tésztát megkenjük felvert tojással és reszelt sajttal megszórjuk. Megszórhatjuk mákkal vagy szezámmaggal is.
Nagyon szeretem ezt készíteni, ha vendégeket várunk, mert eddig nem volt olyan, hogy valakinek nem ízlett volna.
Mustárral, majonézzel, vagy Piros Arannyal szoktam tálalni.

Erdős Sándorné, Győr

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Etnikai feszültség a benzolfolt miatt az orosz távol-keleten

Szociális feszültségeket okozott a Kínából az Amurba érkező benzolfolt. Az orosz távol-keleti… Tovább olvasom