Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Büntetik a gyomos terület gazdáját

Növényvédelmi bírsággal sújtja az önkormányzat a gyomos, elhanyagolt területek tulajdonosait. A bírság húszezer forinttól kétmillióig terjed, de megfizetése nem mentesít a gondozási kötelezettség alól. Célszerű tehát gyakran kaszálni, mert a bírság többször is kivethető.
Több alkalommal is felhívta a figyelmet a város önkormányzata arra, hogy növényvédelmi bírsággal sújtja a gondozatlan telkek gazdáit. A bírság azonban – úgy tűnik – nem visszatartó erő. – A belterületi ingatlanokra művelési kötelezettség vonatkozik, mely kiterjed arra, hogy a tulajdonos nem hagyhatja elgazosodni telkét – mondta el a Kisalföldnek Horváthné Seregély Jolán, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájának vezetője. – Nem elegendő azonban évente kétszer lekaszálni a területet, a köztes időben virágot és magot hoznak a gyomok. A virág pollent juttat a levegőbe, ami allergiát okozhat, a magok pedig további gyomosodást segítenek elő.
A növényvédelmi bírság húszezer és kétmillió forint között szabható ki, a területen a parlagfű jelenléte emeli a kiszabott összeget. A büntetés kifizetése azonban nem mentesít a későbbi gyommentesítés alól. – Fontos, hogy az emberek tudják, tizenöt nappal a tájékoztató levél kézhezvétel után jogerőre emelkedik a bírság – tette hozzá az irodavezető. – Körülbelül egy hónap után ismételt ellenőrzés következik arra vonatkozóan, hogy történt-e kaszálás. Amennyiben nem, úgy a tétel ismét kiszabható.
A július óta eltelt időszakban a városháza több mint egymillió forintos bírságot szabott ki több tíz esetben. Mint megtudtuk, a további esetek száma idén akár a százat is elérheti.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB III: Eddig Hibátlan az SVSE

Tovább olvasom