Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Büntetőeljárás indult egy rendőrnő ellen

Büntetőeljárás indult a nagyatádi rendőrkapitányság állományában lévő egyik rendőrnő ellen, mert több mint másfél millió forintot jogtalanul fizettek ki számára, és ügyében felmerült a szolgálati visszaélés vétségének gyanúja - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata pénteken.
A rendőrség azért adott hírt az esetről, mert a Somogyi Hírlap pénteki számában cikket közölt arról, hogy másfél milliós csalás miatt indítottak eljárást, majd rabosították (fényképet készítettek róla és ujjlenyomatot vettek tőle) azt a nagyatádi kismamát, aki a rendőrség állományából ment el szülési szabadságra két éve.

A helyi lap információi szerint a fiatal nyomozónő szülés előtt minden szükséges formaságot elintézett, és úgy gondolta, hogy a következő években nem lesz más dolga, mint a kisbabájával törődni. Ehhez képest egy - álláspontja szerint - adminisztrációs hiba miatt hónapok óta gyomorideggel ébred és fekszik. Azért hurcolták meg, mert a rendőrség a szülést követően is havonta utalt pénzt számára.

A neve elhallgatását kérő fiatalasszony azt nyilatkozta a lapnak, hogy szülés után az első dolga volt minden dokumentum bevitele a kapitányságra. Ezt követően fél éven át a teljes fizetését kapta, utána arra számított, hogy gyedet fog kapni, azonban továbbra is utalta a pénzt a munkahelye. Ekkor arra gondolt, hogy elmaradt pótlékokat kap. A kifizetésekről többször érdeklődött a munkahelyén, de csak tavaly január elején, majd egy ellenőrzést követően jelezték, hogy többet utaltak számára, mint amennyi járt volna. Ekkor arra kérték, hogy fizessen vissza pénzt, és vegyen ki annyi szabadságot, hogy egyenesbe kerülhessen a mérleg. Ezért visszafizetett százharmincezer forintot. A következő hónapban tovább utalták számára a pénzt, majd kapott egy értesítést, hogy csalás miatt feljelentettek és másfél millió forintot követelnek tőle.

A kismama a lap szerint kétségbeesetten várja, hogy tisztázzák végre az ügyét, mivel elmondása szerint azért tanult, hogy rendőr lehessen. Szereti a munkáját, és attól fél, esetleg elveszítheti mások hanyagsága miatt.

A megyei rendőrség sajtószolgálata a nagyatádi rendőrkapitányság állományában lévő rendőrnő ellen indult büntetőeljárásról a következő írásos tájékoztatást juttatta el az MTI-hez pénteken, kérve a teljes, szó szerinti közlését:

"A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Ellenőrzési Szolgálata 2009. április hónapban ellenőrzése során felfedte azon tényt, hogy egy rendőrnő részére 2007 októbere és 2008. decembere közötti időszakban több mint 1.5 millió forint jogtalan kifizetés történt. Az ügyben szolgálati visszaélés vétség gyanúja merült fel, ezért a főkapitányság feljelentéssel élt az ügyészség, mint eljáró szerv felé.

Az említett időszakban szolgálatot teljesítő kapitányságvezető 2008. novemberében indoklás nélkül felmentésre került, a Nagyatádi Rendőrkapitányság jelenlegi vezetője pedig - aki 2009 márciusától látja el kapitányságvezetői feladatait - mindent megtesz annak érdekében, hogy vezetése alatt ilyen esetek ne ismétlődhessenek meg. A büntetőeljárás még nem zárult le, ezért azzal kapcsolatosan további tájékoztatás az érintettek személyiségi jogaira is tekintettel nem adható."

Olvasóink írták

 • 3. flexsnake 2010. január 09. 14:44
  „,,A kifizetésekről többször érdeklődött a munkahelyén"
  Ennek nyoma kell hogy legyen, ha pedig így volt ez nem az ő hibája. Na ilyen esetekben a rendészeti miniszter már ülhetne a kocsijába és mehetne megnézni személyesen a dolgokat. A komcsi rendszerben ilyen ügyben személyesen gurultak oda. Ma már nem csak ha valahol meghal pár ember akkor odamennek sajnálkozni.”
 • 2. bo 2010. január 09. 08:13
  „2- A gép nem hibázik ekkorát, csak az ember aki az adatokat rögzíti. Azért, ha a nőnek van igaza, azt is kiperelném a helyében a rendőrségből, amit a következő 20 évben kifizettek volna!”
 • 1. papipa 2010. január 08. 21:16
  „Néha hihetetlen, hogy miből tudnak ügyet kreálni!!!
  Az az érzésem, hogy gépagyúak ítélkeznek felettünk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EüM: nőtt a háziorvosok finanszírozása

A munkáltatói terhek és a háziorvosi praxisok bevételének csökkenése egyenlegeként is több forrás… Tovább olvasom