Délmagyar logó

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -3°C | 7°C Még több cikk.

Büntetőjogi szigorítást kezdeményez az IKSZ

Büntetőjogi szigorítást kezdeményez az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ), hogy a kábítószerrel való visszaélés elősegítése önmagában büntethető legyen.
Stágel Bence, az IKSZ elnökhelyettese vasárnap a Margitszigeten, ahol a Kendermag Egyesület könnyűdrogokat népszerűsítő rendezvényt tartott, kiemelte: azt javasolják, hogy önmagában azt a bűnsegédi magatartást is büntessék a jövőben, ami a kábítószer-fogyasztást népszerűsíti, vagy a termesztésre vonatkozóan információkat közvetít. Az erre vonatkozó törvényjavaslatot várhatóan a Kereszténydemokrata Néppárt nyújtja majd be a parlamentnek.

A kereszténydemokrata politikus leszögezte: az IKSZ határozottan tiltakozik a Kendermag Egyesület cinikus és jogellenes kampánya ellen, amit évről évre folytat a kábítószer népszerűsítése és legalizálása érdekében.

Közölte: azt gondolják, ha Magyarországon a fiataloknak a megfelelő oktatást és munkahelyeket biztosítanak, akkor nagymértékben csökkenthető a kábítószer-fogyasztással összefüggő negatív tendencia is. A magyar fiataloknak biztos jövőképre, egészséges környezetre, megfelelő oktatásra és munkahelyekre, nem pedig a kábítószer legalizálására van szükségük. A társadalom katasztrofális egészségi helyzetében beláthatatlan következményekhez vezetne a kábítószer-fogyasztás, és -terjesztés legalizálása - fűzte hozzá.

Stágel Bence azt mondta: nincs különbség könnyű- és nehézdrog között, egyértelműen bebizonyították, hogy a skizofrénia kialakulásában a marihuána fogyasztása közvetlen szerepet játszhat.

Szólt arról is, hogy a kereszténydemokraták drogstratégiája három pilléren nyugszik: a kipróbálók felvilágosításán, arról, hogy milyen mértékben veszélyeztetik egészségüket a kábítószer-fogyasztással. A drogfüggőket gyógykezelés alá vonnák, s harmadik pillérként a kábítószer-kereskedőket a leghatározottabban büntetnék.

"A drogbűnözőket nem legalizálni kell, hanem lecsukni" - fogalmazott a szakpolitikus, hozzátéve: határozott lépéseket várnak ezzel kapcsolatban a bűnüldöző szervektől.

Stágel Bence kérdésre felidézte: korábban tettek feljelentést, hogy a Kendermag Egyesületet tiltsák be, mert tevékenysége jogellenes cselekedetre hív.

Megjegyezte: azzal, hogy az SZDSZ nem került a parlamentbe, a probléma lehet, hogy önmagától megoldódik. Utalt arra, hogy délután négy óra körül még meglehetősen kevesen tartózkodtak a margitszigeti nagyréten felállított kendermagos színpadnál. Szerinte totális érdektelenségbe fullad az ezzel kapcsolatos kampány, mert több a rendezvényt biztosító rendőr, mint a résztvevő.

Olvasóink írták

  • 1. klj_54 2010. május 10. 08:30
    „Nem értem ezeket a magukat "kereszténydemokratának" valló egyedeket.
    Vannak félelmeik és azt törvénybe akarják iktatni.
    Inkább attól féljenek, hogy Viktor eltörli őket a föld színéről.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tisztázandó a vízi mentés jogszabályi háttere

Évente 250-300 ember fullad vízbe Magyarországon, ezért egységes rendeletben vagy törvényben kellene… Tovább olvasom