Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Burgenland nyolcada az övék

Folytatás az 1. oldalról.

Akkor azon különböztek össze, hogy a családfői cím ugyan Esterházy Antalra szállt, de a család vagyona felett az özvegy hercegné unokaöccse, Ottrubay István gyakorolta a tulajdonosi jogokat.
Esterházy Pál özvegye, Melinda hercegnő az utóbbi három évben a külvilágtól visszavonultan él Zürichben. Nemrég azonban visszajött Burgenlandba. A 86 éves hercegnő a nyilvánosság előtt mutatkozott, sőt, az osztrák állami televíziónak interjút is adott, mégpedig azért, hogy eloszlassa a személye körül kialakult híreszteléseket.
Esterházy Melinda vagyonát az amerikai Forbes magazin 1,8 milliárd euróra taksálja, ezzel a hercegnőt a világ egyik leggazdagabb nőjeként tartják számon. A vagyon nagy része mezőgazdasági terület, erdőségek, szőlők. A család tulajdonában van Burgenland nyolcada, a Fertő-part csaknem fele, számos kastély, vár. A megyénkkel határos Burgenlandban 22.400 hektár erdőt, 5.600 hektár mezőgazdasági és 16.000 hektár természetvédelmi területet birtokol a család. Üzleti tevékenységük révén a forgalmuk tavaly 17 millió eurót tett ki és ebből a tiszta nyereség 1,4 millió euró volt. Az Esterházyak cégei 160 embernek biztosítanak megélhetést. Az Esterházy Betriebe korlátolt felelősségű társaság, amelyet Ottrubay István vezet, 2001-ben azért alakult, hogy a három alapítványba bevitt vagyont kezelje, a bevételt pedig kulturális célokra fordítják. Legutóbb például egy fiatal művészeket támogató alapítványt hívott életre Esterházy Melinda.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyáron a hőmérséklettel együtt a balesetek száma is nő

Strand, játszótér, meggyfa és autó – a nyári balesetek és fertőzések elsődleges okozói.… Tovább olvasom