Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Bush: Független Koszovót akarunk

Koszovónak függetlenné kell válnia, de Szerbia számára  kilátásba kell helyezni, hogy a NATO meghívja tagjai közé, cserébe  azért, hogy elfogadja déli tartományának elvesztését.

Ezt jelentette ki  hétfőn Szófiában George Bush amerikai elnök bolgár kollégájával,  Georgi Parvanovval közös sajtóértekezletén. „Eljött az ideje az  Ahtisaari-terv előbbre vitelének", amely gyakorlatilag  függetlenséget biztosít Koszovónak – mondta Bush. „Amerika szerint  Koszovónak függetlennek kell lennie" – szögezte le. Bush hozzátette:  egyetért Parvanovval abban, hogy „egyértelműen jelezni kell  Szerbiának, lehetséges egy jobb út, esetleg a NATO-ban, esetleg az  Európai Unióban". Ez jobb kapcsolatokat eredményezne az Egyesült  Államokkal is – mondta az amerikai elnök. 

Újfent éles hangvételben válaszolt a szerb kormányzat  hétfőn a Koszovó függetlenségének elismerése mellett síkraszálló  George Bush amerikai elnöknek, a koszovói albán vezetők viszont  üdvözölték fellépését.  Vojislav Kostunica szerb kormányfő hétfőn erre úgy  reagált, hogy az Egyesült Államoknak nem szerb területek  „odaajándékozásával" kell kinyilvánítania az albánok iránti  szeretetét. A koszovói albán vezetők viszont üdvözölték az amerikai  elnök támogatását. 

(mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött a BRFK Toroczkai László elleni pere

Megkezdődött a BRFK Toroczkai László ellen indított kártérítési pere, amelyben a rendőrség mintegy… Tovább olvasom