Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Bush véget vetne a zsarnokságnak Iránban is

A Fox televíziónak adott nyilatkozatban Bush elnök úgy fogalmazott, hogy igencsak aggasztja őt az iráni teokrácia, az ország, amelynek elnöke Izrael elpusztításáról beszél, az ország, amely fittyet hány a szabad világ azon kérésére, hogy hagyjon fel atomprogramjával.
Bush megerősítette, hogy Iránt változatlanul a „gonosz tengelyéhez" tartozó országnak tartja. Diplomáciai úton kíván fellépni, de célja, hogy „véget vessen a zsarnokságnak" Iránban.

A Fehér Ház felháborítónak minősítette az iráni elnök kijelentését, miszerint a holokauszt csak mítosz. Scott McClellan, fehér házi szóvivő ennek kapcsán ismét a nemzetközi közösség felelősségére figyelmeztetett, mondván, hogy ennek a nemzetközi közösségnek a feladata az, hogy megakadályozza, hogy Irán atomfegyvert fejlesszen ki.

Az iráni elnök minden jel szerint előbb-utóbb ellenlépésekre kényszeríti Németországot. Ahmedinedzsád legutóbbi, Izraelt érintő kijelentéseit abszolút antiszemitának minősítette az egész német politikai elit.

Ennek megfelelően egyetlen parlamenti párt vezetője sem mulasztotta el, hogy megrökönyödésének és fölháborodásának adjon hangot, amiért Ahmadinedzsád mítosznak, legendának, tehát a valóságban meg nem történtnek nevezte a nácik tömeges zsidóüldözését, és megismételte azt a korábbi ötletét, hogy ha a Nyugat mégis úgy gondolja, hogy tartozik a zsidóságnak, akkor vegye magához Izrael lakosságát, hasítsanak ki a zsidóknak egy darabot Nyugat-Európából vagy Észak-Amerikából, konkrétumként az iráni elnök Alaszkát említette.

Ezek után korábban nem ismert hangú bírálatokba kezdtek az német politikusok. Elővették, hogy Iránt mindenképpen meg kell fosztani az atomenergia hasznosításának lehetőségétől, hiszen elméletileg, ha egy napon atomfegyverhez jut, akkor azt Izrael megsemmisítésére is bevetheti. Az iráni elnök folyton hangoztatja ugyanis, hogy Izraelt le kell törölni a térképről. Egy német-francia európai parlamenti képviselő, Daniel Cohn-Bendit javaslatát, hogy Iránt ki kell zárni a németországi labdarúgó világbajnokság küzdelmeiből, a legtöbben azon visszautasítják: mondván, ezzel csak az iráni népet büntetnék és nem az iráni kormányt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szünetel

Áramszünet miatt holnap délelőtt 9 órától délután egy óráig szünetel a győri Pálffy utcai rendelés.… Tovább olvasom