Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Buszokra tűzött szalaggal tiltakoznak az Orangeways ellen

Az autóbuszokra kitűzött zöld szalaggal tiltakoznak a Zala Volán szakszervezetei "a Volánokkal szemben indított tudatos és szervezett támadások ellen" - tájékoztattak az érdekvédők közleményükben szerdán.
A Zala Volán szakszervezetei szerint az Orangeways Zrt. járatindítási szándékával kapcsolatos döntés után politikai és gazdasági érdekcsoportok az Orangeways védelmében támadást indítottak a Volán társaságok ellen.

Az Orangeways Zrt. öt megyeszékhely és Budapest között szeretett volna járatokat indítani, kérelmüket a szaktárca elutasította - emlékeztetnek a közleményben.

A közúti közösségi közlekedés közszolgáltatás, így vannak nyereséges és veszteséges útvonalak is - fejtette ki Horváth László, a Zala Volán Dolgozóinak Demokratikus Szakszervezetének elnöke. A Zala Volán felkészült a gazdasági versenyre, de a közszolgáltatást is biztosítani kell.

Ha a társaság kizárólag nyereséges járatokat indítana, kiszorulnának a rendszerből az aprófalvak és a zsáktelepülések. Zala megye 257 települése - ezek közül 90 zsáktelepülés - és a külvilág között szinte a Volán járatok jelentik az egyetlen összeköttetést a külvilággal.

Olvasóink írták

  • 1. mattil 2009. október 14. 15:00
    „Ha jól tudom van már jónéhány település, ahova még a Volán sem hajlandó járatot indítani. Neki nem éri meg és egyéb hasonló dolgokra való hivatkozásokkal. Az Orangewayst pedig azért nem értem, mert nem tudom mi a fenéért kért ő egyáltalán engedélyt? Jelenleg Szegedről, Nyíregyházáról és még sok egyéb nagyvárosból közlekedtetnek különböző magántársaságok menetrend szerinti autóbuszokat Budapestre minden előzetes engedélykérés nélkül. Néhány szegedi cégről a Dm is írt nemrég ha jól emlékszem. Tehát ha tényleg nem akar állami támogatást kérni az Orangeways, akkor csak egyszerűen el kellett volna indítani a buszokat, meghirdetni az egyetemen, meg az összes helyi hírdetőújságban "keretesben" a menetrendet, mint ahogy azt az összes hozzá hasonló maszek jelenleg is teszi és ennyi. Nade ez a cég ehelyett csinált egy hatalmas sajtóhírverést az engedélykéréssel és egyebekkel, (amiről előre tudható volt, hogy az összes Volán felháborodik majd rajta és emiatt elsőre nem engedélyezik..) mint ismétlem nemigen értem miért. Vagy itt inkább a hírverésen volt a lényeg és nem is a valódi szolgáltatásnyujtáson?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tarlós: mindenki mondjon le!

Fidesz azt kezdeményezi, minden képviselő mondjon le a Fővárosi Közgyűlésben, hogy minél előbb sor… Tovább olvasom