Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Buszport a biopoliszban

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tavaly augusztusban megrendezett Gondolkodjunk együtt című konferenciájának folytatásaként, az ott elhangzott fejlesztési tervek felhasználásával összeállította saját javaslatait a készülő második Nemzeti fejlesztési tervhez (NFT). A négy támogatott nagyberuházás a buszport, az internetes kereskedelem, a Kamarai Üzleti Főiskola és a biopolisz.
Nyomtatásban és CD-formátumban is megjelent az a kamara által elkészített anyag, amely a 2007 és 2013 között a legnagyobb eséllyel megvalósítható Csongrád megyei projekteket tartalmazza. Erre azért volt szükség, mivel az eddig elkülönülten készített térségi dokumentumokban túl sok volt a kitűzött cél, esetenként pedig egymásnak ellentmondó prioritásokat tartalmaztak.

Szeri István, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a könyvbemutatón elmondta, a kamara a javaslatok összegyűjtésekor mozgósította a vállalkozásokat, s majd megint mozgósítani fogja, ha a tervek bekerülnek az NFT-be. A kamara megalakulása óta felelősséggel viseltetik a megye gazdasági életének alakulása iránt, ezért állt elő most is egy stratégiai dokumentummal. Az elnök szerint elsőbbséget élveznek azok a projektek, amelyek a közlekedést, a tudásipart, az informatikát, a logisztikát fejlesztik.

A kamara négy nagy projekt, prioritás megvalósítására tett javaslatot: a Bakay Nándor utca és a Fonógyári út sarkán épülő buszportra, vagyis a 12 milliárd forint értékű szegedi interregionális, multi- és intermodális személyszállítási logisztikai központra, a link to e-business internetes kereskedelemre, szolgáltatásra, a Kamarai Üzleti Főiskola alapítására, valamint a Szeged Biopolisz fejlesztési modellre. Mindegyik arra alapozza állításait, hogy Csongrád megye részint a dél-alföldi régió, részint pedig egy eurorégió központja, fekvésénél, valamint a szellemi adottságainál fogva fejlesztési pólus lehet az elkövetkezőkben. Megvalósításuk gazdasági háttere a kamara álláspontja szerint biztosított. A cél az, hogy 2007-re olyan beruházásokat készítsenek elő, amelyek azonnal startolhatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ciprusi hangulatok Sopronban

Ciprusi hangulatok címmel nyílt látványos kiállítás a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális… Tovább olvasom