Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Bútort ajándékozott

az egyházközségnek

Bútorokat ajándékozott a pinnyei egyházközségnek Sebestyén Józsefné, aki magánalapítvánnyal is támogatja a templom fenntartását. A faluban volt, aki félreértette a gesztust, a lelkipásztor viszont hálás az adományért.
„ Felháborító, hogy a pinnyei polgármester a templom sekrestyéjében tárolja fölöslegessé vált hálószobai szekrénysorát. A szűkös helyiségbe még egy fiókos irodai bútort is elhelyezett” – kereste meg szerkesztőségünket egy, „a közélet tisztasága mellett elkötelezett” pinnyei lakos. A témával kapcsolatban megkérdeztük a község lelkipásztorát és a polgármestert is.
– Való igaz, tönkrement a sekrestye régi szekrénye, az ajtajai, a polcai egyszerűen használhatatlanná váltak – mondta érdeklődésünkre dr. Reisner Ferenc kanonok, a pinnyei egyházközség lelkipásztora. – Az egyházközségnek azonban nincs pénze új szekrényre, hiszen ennél fontosabb feladatok kötik le anyagi erejét. A templom új villamos hálózatot kapott, most zajlik a szentély rekonstrukciója, Szent István és Szent László szobrait is szeretnénk helyreállíttatni. A sekrestye padlózata szintén felújításra szorul. A pinnyeiek igen áldozatkész emberek, a szakiparos hívek közül sokan önkéntes, illetve jutányos díjazású munkával segítették a templom korszerűsítését. A szekrény ügyében pedig Sebestyén Józsefné polgármester asszony sietett a segítségünkre. Az általa felajánlott bútorzat a célnak tökéletesen megfelel. Bőven van hely a miseruháknak, s pakolós-fiókos rész az egyéb szakrális eszközöknek.
– Nem ez az első alkalom, hogy segítünk a falu Szűz Máriáról elnevezett templomán – mondta Sebestyén Józsefné polgármester, aki tíz évvel ezelőtt magánalapítványt tett a pinnyei római katolikus templom felújítására és fenntartására. – Az elmúlt évtized során összességében több mint hatmillió forintot adományoztunk a templom külső tatarozására, orgonája felújítására, szembemiséző oltárának létrehozására és más egyéb fejlesztésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyháziak a forradalomban és a megtorlás idején

Veres András szombathelyi megyés püspök pénteken Mosonmagyaróváron a Barankovics Akadémián 1956… Tovább olvasom