Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Cáfol a rendőrség - Nem sokkolótól halt meg a kemecsei férfi

A rendőrség határozottan visszautasítja és cáfolja azokat a "rosszindulatú híreszteléseket", miszerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kemecsén egy körözött bűnöző elfogásakor elektromos sokkolót használt volna. Emellett vizsgálják az állítás eredetét, és megteszik a szükséges jogi lépéseket a "becsületsértő, rágalmazó személyekkel szemben".

Az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-vel közölte: a magyar rendőrségnek - bár jogszabályi felhatalmazása lenne a használatára - ilyen kényszerítő eszközt nem szerzett be és nem rendszeresített. Ebből következik, hogy nem is használhattak ilyen eszközt az intézkedő rendőrök - hangsúlyozták.

Hétfő reggel Horváth József, a megyei Esélyek Háza romareferense azt mondta az MTI-nek, hogy rendőrségi sokkolótól vesztette életét egy férfi vasárnap Kemecsén. Elmondása szerint a település egyik házában akartak a rendőrök előállítani egy férfit, akinek a börtönbüntetését kellett volna megkezdenie a megyei büntetés-végrehajtási intézetben. Hozzátette: a férfi az ágy alá bújt a rendőrök elől, és mintegy öt percen keresztül sokkolóval próbálták meg kiszedni, majd amikor sikerült kihúzniuk, a férfi teste már élettelen volt.


Ismerősök és roma képviselők beszélgetnek Kemecsén a Toldi utcában. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrei december 26-án, késő délután mentek ki egy kemecsei családi házhoz, mert információik szerin

Ismerősök és roma képviselők beszélgetnek Kemecsén a Toldi utcában. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrei december 26-án, késő délután mentek ki egy kemecsei családi házhoz, mert információik szerint ott egy olyan férfi tartózkodott, aki ellen négy elfogatóparancs van érvényben. A férfit, Horváth Istvánt az ágy alá bújva találták, aki a rendőrség szerint nem tanúsított ellenállást, így testi kényszer alkalmazása nélkül megbilincselték és elvitték. A rendőrségi közlemény szerint az elfogást végző járőröknél nem volt, így nem is használhattak sokkolót. A kapitányságra tartva, útközben lett rosszul a férfi. A rendőrök azonnal mentőt hívtak, levették a bilincset, és megkezdték az újraélesztést, amit a kiérkező mentők folytattak, de már nem tudtak segíteni az elfogott személyen. MTI Fotó: Balázs Attila


A Szabolcs megyei rendőr-főkapitányság azt közölte: az elsődleges szakvélemény szerint infarktus vagy tüdőembólia okozta a kemecsei férfi halálát. A férfit az ágy alá bújva találták, de a rendőrség szerint nem tanúsított ellenállást, megbilincselték, és rendőrautóba ültették. A kapitányságra tartva, útközben lett rosszul, és elvesztette eszméletét. Azonnal mentőt hívtak, levették a bilincset, és megkezdték az újraélesztést; a kiérkező mentők folytatták, de már nem tudtak segíteni rajta.

Fülöp Gergely, a megyei kapitányság szóvivője az MTI kérdésére elmondta: az elfogást végző rendőröknél nem volt sokkoló, ilyen eszköze a nyíregyházi rendőrkapitányságnak nincs is.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr-igazgatója azt közölte: a mentőket vasárnap délután riasztották Nyíregyháza belterületének egyik utcájába, ahol a rendőrök a gépkocsijuk mellett egy 50 év körüli férfi újraélesztését kezdték meg. A percek alatt kiérkező mentők több mint fél órán át folytatták az újraélesztést, de nem jártak sikerrel.

Korábban írtuk:

Rendőrségi sokkolótól vesztette életét egy férfi vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kemecsén - tájékoztatott a megyei romareferens hétfőn.

Horváth József, a megyei Esélyek Háza roma referensének információi szerint a település egyik házában akartak a rendőrök előállítani egy 50 és 55 év közötti férfit, akinek érvényes börtönbüntetését kellett volna megkezdenie a megyei büntetés-végrehajtási intézetben.

A férfi az ágy alá bújt a rendőrök elől, akik mintegy öt percen keresztül sokkolóval próbálták meg kiszedni - tette hozzá Horváth József. A referens úgy tudja, hogy amikor sikerült kihúzniuk, a férfi teste már élettelen volt.

Hiába próbálták újraéleszteni a járőrkocsiban rosszul lett férfit

Az elfogást végrehajtó rendőröknél nem volt sokkoló, ilyen eszközzel a Nyíregyházi Rendőrkapitányság nem rendelkezik.

December 26-án késő délután a Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrei egy kemecsei lakáshoz mentek ki, mert információik szerint ott egy olyan férfi tartózkodott, aki ellen négy elfogatóparancs volt érvényben. A testi sértés, garázdaság, lopás, valamint meg nem kezdett egy év négy hónapos jogerős szabadságvesztés miatt körözött 49 éves férfit az ágy alá bújva találták. Az elfogott személy nem tanúsított ellenállást, így testi kényszer alkalmazása nélkül megbilincselték és a járőrkocsiba ültették. Úton a kapitányság felé a férfi hirtelen rosszul lett és elvesztette eszméletét. Azonnal mentőt hívtak és levették a bilincset, közben - mivel nem tapasztaltak légzést, szívmasszázst és mesterséges lélegeztetést alkalmaztak. Az újraélesztést a kiérkező mentők folytatták, de már nem tudtak segíteni az elfogott személyen. Az elsődleges szakvélemény szerint a halál oka infarktus vagy tüdőembólia lehet, külsérelmi nyomok a bilincselés által okozottakon kívül nem voltak. A helyszíni szemlét a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság forrónyomos csoportja végezte, a rendőrség törvényességi felügyeletét ellátó ügyészség képviselőjének jelenlétében. Bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel, a haláleset körülményeit igazságügyi orvos-szakértő bevonásával vizsgálják - közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Olvasóink írták

116 hozzászólás
 • 116. szilléri 2010. december 28. 23:08
  „Pécs Uránváros nevű kerületében élten húsz évig. Jószerencsét volt az elfogadott köszönési forma. állítom, hogy egyetlen egy cigány bányász sem lakott a Bánki Donát és 39-es Dandár utcák által határolt kerületben. Mellesleg zsidó bányász ha létezett nagyon illegalitásban élt !!!!
  Ezért ajánlom az alábbi cikket a nagyérdemű részére ! Változik a világ ! Bánya nincs , cigány bűnözés van !
  ,,Elfogták az uránvárosi <moderálva> betörőbandát
  Elfogták a rendőrök azt a hétfős bandát, melynek fiatal tagjai legalább 23 alkalommal törtek be a pécsi Uránváros boltjaiba, illetve lakások ablakait törték be, pusztán szórakozásból.
  A napokban elfogott banda legfiatalabb tagja 16, a legidősebb 19 éves. Azzal gyanúsítják őket, hogy június óta több üzletbe betörtek, ahonnan főként dohányárut vittek el. A fiatalok pusztán szórakozásból több uránvárosi lakás ablakát is betörték.
  A banda tagjait 23 rendbeli lopással és rongálással gyanúsították meg. Kihallgatásaikon a fiatalok részben beismerő, részben egymásra terhelő vallomásokat tettek. A banda tevékenységével több százezer forintos kárt okozott, a pontos összeg megállapítása még folyamatban van. (rá)
  HavariaPress"”
 • 115. flexsnake*** 2010. december 28. 11:26
  „a facebook ,,megbököm" funkciót magyar cigányprogramozók rakták a közösségi oldalra. Ja ha cigányprogramozó nincs akkor valami késes
  :D”
 • 114. flexsnake*** 2010. december 28. 11:22
  „113. mert nem fogok még 12millát elcseszni cigányokra. Vissza kell hozni a halálbüntetést.”
 • 113. szilléri 2010. december 28. 07:44
  „Összefoglalva ! Csupán gazdasági és nem érzelmi alapon.
  Kedves ,,állatvédők" ! Elnézést a nem emberi származású állatoktól !

  -Meghalt a Kemecsei Lakatos ?. nevű 49 éves cigány ember.
  -32 évet különböző bűncselekmények elkövetéséért börtönben töltött.
  -14 éves koráig nem volt büntethető
  - 49-32-14= 3 Tehát aktív három, azaz három évet szabadlábon
  - életben tartása 112 millió forintunkba került

  Akkor miért istentől elrugaszkodott ötlet a munka táborok létesítése?”
 • 112. maros50 2010. december 28. 07:39
  „A véleményemet akkor fogom elmondani,ha ez a vizsgálat lezárul. Addig fenntartásaim vannak. Láttuk az első roma gyilkosság esetén is az illetékesek nyilatkozatait,vizsgálatait.”
 • 111. Jege$maci 2010. december 28. 07:16
  „Tudja valaki, hol lehet nyilatkozni arról, hogy ha ellenem 4 rendbeli körözés van érvényben, valamint nem kezdtem meg jogerős börtönbüntetésemet, akkor a rendőr nyugodtan ALKALMAZHAT velem szemben elektromos SOKKOLÓT.
  Szívesen megteszem a nyilatkozatot, szerintem nincs nagy sorbanállás...”
 • 110. szilléri 2010. december 27. 22:53
  „32 év x365 nap x 9600 Ft= 112 128 000 Ft

  lefordítom : 112 millió forint !!!!! / per cigány bűnöző, ami balsi-libsik fogalomkörben nem létezik !

  Tiszta pénzkidobás !”
 • 109. frakk 2010. december 27. 22:31
  „Itt elsősorban a reggeli cikk volt a rágalmazó, és megtévesztő. Tényként állítottak benne olyanokat ami lehet nem is úgy történt. A reagálások után kezdtek napközben többször is frissíteni, változtatni az alaptémán.
  A reggeli fórum hozzászólások arra a megtévesztő cikkre íródtak.”
 • 108. Lehiggadt 2010. december 27. 21:39
  „Két eset van: Igaz vagy nem igaz!
  Ha sokkoló használtak, ami jogszerűen használható, akkor sincs semmi baj egy - EDDIG 32 ÉVET CSÜCSÜLT!?! körözött bűnözővel szemben!
  Ha nem igaz, akkor hitelrontásért, lázításért, (nem szakszerűen fogalmazok...), becsületsértésért, rágalmazásért, hamis vádért seggbe kellene rúgni minden rágalmazó nyilatkozót, különösen a kisebbségi haljakendet, aki ebből akart volna politikai tőkét kovácsolni!...”
 • 107. Ajozsi 2010. december 27. 21:32
  „KolompárRómeó ! Szerintem lakáskészenlétes !”
 • 106. szilléri 2010. december 27. 21:29
  „Szívesen elvállalnék egy magyar referensi állást ! Olyan ,,többség védelmit" !

  http://szabolcs-szatmar-bereg.eselyekhaza.hu/content/munkatarsak
  Roma referens:
  ,,Horváth József
  kistérségi romareferens,
  kisebbségi országgyűlési biztosi panaszközvetítő 06 20 5776785
  Hétfőnként 10 és 15 óra között:
  4502 Vasmegyer, Kisebbségi Iroda, Kossuth út 73.
  Szerdánként 10 és 15 óra között:
  4400 Nyíregyháza, Országzászló tér 7. 3/29."”
 • 105. KolompárRómeó 2010. december 27. 21:24
  „Mindenki szabadságon van a két ünnep között? Marhára ráér a komplett femili. Vagy mindenki éjszakás, ezért van mindenki nappal otthon?”
 • 104. szilléri 2010. december 27. 21:15
  „Megtaláltam ! Megkerült a trafó tolvaj! Megrázó élmény !

  http://ciganybunozes.blog.hu/2010/03/13/felmillios_rongalasi_kar_kemecsen#more1837467
  2010.03.11 14:30
  A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Kemecsei Rendőrőrse rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, aki március 7-e és 9-e közötti időben egy Kemecse külterületén található körbekerített almáskertbe ment be, és ott a villanyoszlopra rögzített trafót leszerelte, majd szétvágta, és eltulajdonította a benne lévő rezet.”
 • 103. Ajozsi 2010. december 27. 21:06
  „Javaslom a facebook-on is elérhető "ajnározás" alkalmazást alkalmazni a visszaesők esetében és az azonosító legyen kivilágítva !”
 • 102. ninodino 2010. december 27. 21:04
  „Biztos ezt mondta a rendőröknek:
  "Jájj hát ittt hájják meg ha nem így van bitttos úr..."
  -Nem úgy volt...
  További szép estét.”
 • 101. gubanc 2010. december 27. 21:04
  „Délmagyarország szánalmas cikke. Kit érdekel Szabolcs megyei kisváros eseménye. Nagyon unalmas ez a város, ha nem volt más esemény egyáltalán.”
 • 100. CID 2010. december 27. 20:52
  „macskák réme, ezt már megint benézted. Nem volt itt semmi rendőri túlkapás, egyszerűen kidobta a sebességet. Ha meg gebedek sem tudom sajnálni. Nem a rendőrök voltak, hanem a teremtő :)

  Grafomán kollégád meg azt említette elmegy innen,nem kommentel tovább, nem tette, tehát hazug.”
 • 99. tintasbarns 2010. december 27. 20:44
  „Ezt már megszoktuk hogy mindent tagad így volt ez a tömeg oszlatásnál is. Előbb vagy utóbb színt kell vallania a rendőrségnek.”
 • 98. SP 2010. december 27. 20:43
  „Érdekes lenne,
  ha ismernék nem csak a vércsoportunkat, ami egy átlagos az egészségügyben használt adat,
  hanem genetikailag dokumentált származásunkat is.
  Hitlernek pl. zsidó vér is csörgedezett az ereiben állítólag.

  Lenne azért sok meglepetés,
  ha kiderülne, hogy több a testvér mint azt eddig gondoltuk. Az is, aki nem is sejtette ezidáig, hogy "hova tartozik", mos nagyot csodálkozna.

  Vannak roma rendőrök is.
  Ilyen esetben, mint ez a történet, nem lett volna hasznosabb erre a helyszínere küldeni közülük egy munkatársat?”
 • 97. Ajozsi 2010. december 27. 20:32
  „A két hét mikor jár le ?(közbiztonság)”
116 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kemecsei férfi - Romareferens: a családtagok beszéltek a sokkolóról

Horváth József hangsúlyozta, amikor a sajtónak a történtekről beszélt, a családtagok elbeszélésére hivatkozott. Tovább olvasom