Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Cáfolja a Blikk több állítását az államfő hivatala

A Blikk hétfői számában, "Schmitt döntött: visszavonul" címmel közölt írást. A KEH sajtóosztálya közleményben reagált a cikkre.
Cáfolja a Schmitt Pál államfői programjaival kapcsolatos, a Blikk hétfői számában megjelent több állítást a Köztársaság Elnöki Hivatal (KEH).

"A KEH sajtóosztálya megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy az egyik napilap Schmitt Pál köztársasági elnökről megjelent írásában (Blikk, 2012. február 20.) több olyan állítást közöl, amelyek nem felelnek meg valóságnak" - áll az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

"Az állításokkal ellentétben" tájékoztatásul közölték: a KEH honlapján közzétett adatok alapján Schmitt Pál a 2011-es évben több mint háromszáz programon vett részt, valamint, hogy egy operaházi jótékonysági koncerten való részvételét már az előző napon feltüntették a hivatal honlapján.

A KEH szerint az összehasonlító számadatok sem felelnek meg a valóságnak, hiszen a köztársasági elnök 2011. február 18-áig tizenegy, 2012. február 18-áig pedig tíz programon vett részt, szemben az újság által közölt kilenc és kettő alkalommal.

A cikkben szereplő – táblás tüntetőket ábrázoló fotó – a lap állításával ellentétben nem Debrecenben, hanem Egerben készült 2012. január 19-én - írták a közleményben.

A KEH közölte, a lap főszerkesztőjétől levélben kérik a helyreigazítást.

A Blikk hétfői számában, "Schmitt döntött: visszavonul" címmel közölt írásában az olvasható: az előző évben az államfőnek havonta 5-9 nyilvános programja volt, az elmúlt egy hónapban csak három. Az újság szerint csak utólag került fel a KEH honlapjára, hogy Schmitt Pál részt vett egy gálaesten az Operában.

A lapban megjelent táblázat szerint Schmitt Pálnak 2011 februárjában kilenc, míg idén februárban két programja volt.

A Blikk emlékeztetett arra, hogy a hvg.hu január 11-én írta meg, hogy Schmitt Pál 1992-es, 215 oldalas disszertációjának mintegy 180 oldala a bolgár Nikolaj Georgiev francia nyelvű munkájának többnyire szó szerinti fordítása és átvétele.

"Az államfő korábban rendszeresen találkozott az emberekkel, a plágiumvád óta azonban látványosan csökkentek programjai" - fogalmaztak a cikkben.

Olvasóink írták

 • 6. bagoly 2012. február 21. 09:32
  „Pedig jobban tenné ha a hóval együtt szép lassan eltünne.”
 • 5. Lehiggadt 2012. február 21. 06:52
  „Én csak megismételni tudom korábbi véleményemet, hogy két eset van: aznap beperlem a HVG-t vagy eltűnök, de azonnal! A köztes, a jelenlegi állapot mindenkinek gáz!”
 • 4. Egyolvasó 2012. február 21. 05:47
  „Ha jól tudom a kormány elfogadta az új törvényt, mely kimondja, hogy a politikai "elit"-ről és a közjogi méltóságokról csak szépet és jót lehet írni, még akkor is ha ferdül az igazság.”
 • 3. varbert 2012. február 20. 20:24
  „Annak idején, a politika szereplői tudták hogy a LÚDAS MAGYI viccújság cikkeire, vicceire jobb ha nem is reagálnak.
  Pedig annak az újságnak voltak társadalmi hatásai. Most meg egy " köztársasági elnök" beszart a BLIKK-től???”
 • 2. nanemaaa 2012. február 20. 19:43
  „Ezzel lényegében mindent el is ismertek.
  Egyrészt egy szóval sem cáfoltál az álomfő távozását, másrészt cáfolatukkal beismerték, hogy Plagibá csak utólag meri elismertetni egy programon történt részvételét. És innentől már az sem titok, hogy igenis tüntetnek az áldoktor ellen. Az a történet szempontjából mellékes, hogy melyik városban. Nyilván ott, ahol éppen jár. :D”
 • 1. booo 2012. február 20. 19:28
  „Véleményem szerint sokkal jobban kijönne az ügyből ha önként távozna. Ha marad az egész Kormányt teszi hiteltelenné ami egy bukáshoz is vezethet. Jócskán ciki az egész ügy mindenkinek, de legalább ne feszítsék már túl a húrt! Kulturált, demokratikus országokban sokkal kisebb dologért azonnal feláll az illető vagy akár az egész Kormány.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1 milliót ért a hurokkal elejtett szarvasbika

A szabadlábon védekező 4 orvvadász még február 12-én ejtették el a 8 éves állatot a somogyszentpáli… Tovább olvasom