Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Céges fitnesz, munkahelyi masszőr

Többek között a fentieket biztosítják dolgozóiknak az idei nyertes Családbarát Munkahelyek.

A családbarát munkahelyen nincs óvoda az aulában, nem visel bohócorrot a portás, és a főnök sem vigyáz a gyerekekre ráérő idejében. De lehetővé teszik a rugalmas munkaidő-beosztást, a kismamának a lakásába telepítik a számítógépet, a gyesről visszatérőnek segítenek a beilleszkedésben. Uszoda- és fitneszbérletet vesznek a kollégáknak, sőt hetente házhoz, azaz a céghez hívatják a masszőrt. Mindez Magyarországon, annál a néhány vállalkozásnál, amely az idén kapta meg a családbarát munkahely díjat.

A díjazottak

- Kisvállalat
VAR Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

- Középvállalat
Kürt Rt.

- Nagyvállalat
National Instruments Kft.

- Költségvetési intézmény
Polgári Légiközlekedési Hatóság

- Különdíj 
Posta, Nagykőrös
Pécsi Vízmű Rt.

- Minden törvényes lehetőséget kihasználunk, amely lehetővé teszi, hogy a kollégák a lehető legjobb körülmények között dolgozhassanak - mondja Ábrahám László, a nagyvállalatok kategóriában díjat nyert National Instruments Kft. ügyvezető igazgatója. A cég szakmai és nyelvtanfolyamokat szervez, a dolgozók rugalmasan oszthatják be munkaidejüket, sőt, ha a kismamák igénylik, otthonról is dolgozhatnak. A kisgyermekesekről a gyes ideje alatt sem feledkeznek meg: a családi napokra, kirándulásokra őket is várják, és teljes jogú munkatársként vehetnek részt a tanfolyamokon. A kollégák egészsége érdekében is tesz a cég: gyógytorna DVD-t készítettek, és mivel a fiatal munkatársak testsúlya és vérnyomása emelkedni kezdett, belevágtak az "együtt fogyni" programba.

A dolgozók egészségére a szintén díjazott Evosoft Hungary Kft. is figyel: a számítógép előtti görnyedés ellenszereként bevezették az "ereszd el az egeret" tornaprogramot, és hetente maszszőr veszi kezelésbe a kollégákat. Zimányi Péter vezérigazgató elmondta: lehetővé teszik a részmunkaidős foglalkoztatást, illetve a távmunkát. A gyesről visszatérőknek személyre szabott képzéssel, mentori segítséggel könnyítik meg az újbóli beilleszkedést. A vezérigazgató szerint az odafigyelés, az olyan gesztusok, mint a névnapi ajándék vagy gyermekek születésekor az ajándékcsomag, azt jelzi a munkatársaknak, hogy fontosak a cégnek.

Bár a díjat hat éve adják át, és Csizmár Gábor munkaügyi miniszter szerint a cégek vezetői lassan felismerik, ma már nem divat arra hivatkozni, hogy a munkahely nem azért van, hogy jól érezzük magunkat, a hazai munkahelyek többsége esélytelenül pályázna a családbarát elnevezésre. A családbarát munkahely lényege ugyanis, hogy a munkáltató olyan körülményeket teremt a dolgozók számára, amelyek révén összeegyeztethető a munka és a család. Ennek egyik alapvető eleme a rugalmas munkaidő-beosztás, a gyesen lévő anyák számára a folyamatos továbbképzés, illetve a gyesről visszatérők szakmai támogatása. Ezek mellett fontos szerepük van az egészségügyi programoknak, továbbá a rendezett munkaügyi kapcsolatoknak is.

Ezzel szemben a nők jelentős része kénytelen választani a családi élet és a karrier között, a kisgyerekes anyák számára pedig sokszor megoldhatatlan feladat egyszerre ellátni a munkahelyi és a családi szerepeket. Göncz Kinga esélyegyenlőségi miniszter szerint a munkahely és a család közötti kényszerű választás következménye az is, hogy a nők egyre későbbi életkorban vállalkoznak a gyermekszülésre. Pedig a skandináv országok példája is alátámasztja, hogy a biztos munkahely, a kisgyermekes anyák számára kedvező, rugalmas foglalkoztatási formák és a különböző szolgáltatások ösztönzik a gyermekvállalást. Hazánkban kevés az ilyen kezdeményezés, de ezek közé tartozik a gyes melletti munkavégzés lehetőségének megteremtése.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lesz retro-Szomszédok

Modernizálta volna a Szomszédokat az MTV, a rendező azonban nem volt elégedett az eredménnyel. Tovább olvasom