Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

CET Fórum: aki a kormányt támadja, a magyar nép szuverenitását kérdőjelezi meg

A Civil Együttműködési Tanácskozás Fóruma (CET) felkérte az Európai Uniót és az Egyesült Államokat, hogy "ne támadják Magyarország kormányát, mert ezzel a magyar nép szuverenitását kérdőjelezik meg".
Csizmadia László, a civil szervezet elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette: a kormány teljesítményét a magyar állampolgárok jogosultak megítélni és értékelni. Úgy vélekedett: sokan nem értik a nyugati világban a kormány kétharmados többségét, azt, hogy "átütő erejű szavazás történt egy végletekig áldemokratikus, saját népét semmibe vevő liberális-szocialista hatalmi rendszer megbuktatásáért".

Kitért arra is, hogy az 1989-es ideiglenes alkotmány megőrizte az 1949-es sztálini alkotmány szellemiségét, amely a "posztkommunista rendszer érdekeit és ezzel együtt a volt kommunista utódpártot szolgálta".
Az elnök ismertetése szerint 2009-ben a civil társadalom, 1100 szervezet társadalmi szerződést adott át a Fidesz-KDNP-nek, követelve az új alkotmányozást. Hozzátette: az alaptörvényt széles körű társadalmi vita után fogadták el.

Az európai uniós és a külföldi sajtó bírálataira reagálva idézett a dokumentumból, miszerint "a magyar nemzet biztosítja a nemzetközi jog és magyar jog összhangját, Magyarország elfogadja a nemzetközi jog általánosan elismert szabályait".

Csizmadia László úgy látja: a magyar gazdaság az elmúlt két évben megerősödött, az államadósság devizában számított aránya jelentősen apadt, a Magyra Nemzeti Bank devizatartaléka 2008-hoz viszonyítva duplájára, 38 milliárd euróra nőtt. Hangsúlyozta: Magyarország nincs csődhelyzetben.

Arról is beszámolt, hogy a Civil Együttműködési Tanácskozás Fóruma bízik az IMF-fel és az Európai Unió illetékes bizottságával folytatott tárgyalás eredményességében és a biztonsági hitelkeretről szóló megállapodás mielőbbi megkötésében.

"A magyar nemzet polgárai saját erőfeszítésükkel, nélkülözést is vállalva kívánják megoldani a gazdasági nehézségeiket" - tette hozzá a civil szervezet elnöke. Megjegyezte: "nem tűrhetjük az Európai Unió példátlanul súlyos válságát előidéző pénzügyi-banki birodalom felelőtlen magatartását, tiltakozunk a hitelminősítők államok feletti uralma ellen". Véleménye szerint jogos elvárás, hogy a gazdasági válság terheiből ők is arányosan vegyék ki a részüket.

Csizmadia László meghívta a külföldi sajtó képviselőit egy békés, civil, utcai demonstrációra, amely "hitet tesz a nemzet szuverenitásának megőrzése és a magyar kormány iránti bizalom mellett". Jelezte: minden olyan demonstrációt támogatnak, amely erre hivatott, így a január 21-re tervezett békemenetet is.

A Civil Együttműködési Tanácskozás Fóruma 2011. december 9-én tartotta alakuló ülését, elmondásuk szerint több mint ezer civil szervezet áll mögöttük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külföldi sajtó Magyarországról: "Magyarország nem a diktatúra felé vezető úton jár"

Európa számos vezető lapja mellett Amerika is foglalkozik a az Európai Bizottság Magyarországgal… Tovább olvasom