Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Chicago

A rács mögött Roxie megismerkedik Velma Kellyvel, a szexis vaudeville-sztárral, aki, miután a nővérével rajtakapta saját férjét, mindkettőjükön véres bosszút állt. Ördöngös ügyvédjének, Billy Flynnek köszönhetően Velma sztárrá válik, majd a lehetőséget megneszelve Roxie is megbízza Flynnt ügyének képviseletével. A két lány hamarosan fej-fej mellett küzd a kétes hírnévért.
rendező: Rob Marshall

író: Maurine Dallas Watkins
forgatókönyvíró: Bill Condon
zeneszerző: John Kander
operatőr: Dion Beebe
díszlettervező: Andrew M. Stearn
jelmeztervező: Colleen Atwood
zene: Danny Elfman, John Kander
producer: Harvey Weinstein, Martin Richards
látványtervező: John Myhre, Gordon Sim
vágó: Martin Walsh
hang: Michael Minkler, Dominic Tavella, David Lee

szereplő(k):
Renée Zellweger (Roxie Hart)
Catherine Zeta-Jones (Velma Kelly)
Richard Gere (Billy Flynn)
Queen Latifah (Matron 'Mama' Morton)
John C. Reilly (Amos Hart)
Christine Baranski (Mary Sunshine)
Dominic West (Fred Casely)

A film sztorija

Chicago, 1929. Gyilkosság. Szenvedély. Hírnév. Szex. És jazz, mindhalálig.

A Szeles Város megannyi kalanddal és lehetőséggel kecsegtet. Ez a csábítás elkápráztatja Roxie Hartot, a látszólag ártatlan színésznőt, aki arról álmodozik, hogy az ének és a tánc kimenti őt élete egyhangúságából. Roxie egyetlen vágya, hogy Velma Kelly varietéművésznő dicső nyomdokaiba léphessen.

Vágya kicsit másképp teljesül, amikor néhány nagyon elhibázott lépés folytán a sztár és a sztárjelölt is börtönbe kerül gyilkosság vádjával. A Matron Morton börtön felügyelete alatt Roxie találkozik Billy Flynn-nel, a legendás ügyvéddel, aki elvállalja Roxie ügyét, egy nem szerény összegért. Roxie berobban a csúcsra, mentorának nagy bosszúságára. Ám az agyafúrt Miss Kelly is tartogat néhány meglepetést a második felvonásra...www.port.hu

Kritikák

Port.hu - ij -

"Ebben a történetben hiába keresünk pozitív hősöket. Az ártatlanság csak púder, mindenki részese a nagy sóbiznisznek, a kulturális haláltáncnak: a romantikusan hazug történetekre éhes közönség, a bíróságot
cirkuszporondnak tekintő ügyvéd, az álszent gyilkos és a tutyimutyi kispolgár, nincs kivétel. A "Chicago"-ban - Lars von Trier "Táncos a sötétben"-jéhez hasonlóan - a főhősnő képzeletében összemosódik rideg valóság és musical-álom, csak ezúttal az álom őrjíti meg a valóságot s nem a valóság taszítja őrületbe az álmodozót. A csillogó musical hosszú combú démonai, és Richard Gere sármos mosolya nekünk dolgozik, mert a népnek cirkusz kell, mert csak az hat, ami sokk: vér és csillogás, tangó és cash."
A teljes cikk

mozinet.hu -BP -

"A lenyűgöző musicalbetéteket igazán kiváló színészi játék egészít ki, a vezető szereplők közti összhang rendkívüli, melyet kitűnően tükröz az az utolsó show előtti jelenet, ahol Velma szinte megalázkodik Roxie előtt. De nem csak főszereplők, hanem a mellékszerepekben feltűnő színészek is hozzájárulnak a film magas színvonalához, elég csak a Roxie férjeként feltűnő John C. Reilly-ra gondolni, vagy csak a pár jelenet erejéig megjelenő Lucy Liura.

Lassan valóban igazzá válik az a mondás, hogy nincs film magyar vonatkozás nélkül: ezúttal az egyik hölgy szereplő egy magyar elitéletet alakít, és a vájt fülűek még néhány szót és mondatot is elcsíphetnek az angolok számára oly idegen nyelvünkből."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dörner György és Bubik István zenés irodalmi estje

Tovább olvasom