Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Chihiro Szellemországban (Sen to Chihiro no kamikakushi)

Chihiro szüleivel vidékre költözik. Új házuk egy erdő mellett van, és a fák között a kislány apja felfedez egy alagutat, amelyet családjával együtt fel akar deríteni. A másik oldalon különös dolgokat látnak, mintha egy használaton kívüli vidámparkba csöppentek volna.
rendező:
Hayao Miyazaki
forgatókönyvíró: Hayao Miyazaki
zene: Jo Hisaishi
vágó: Takeshi Seyama

szereplő(k):
Rumii Hiiraji
Mizu Irino
Mari Natsuki
Takashi Naito

A film sztorija

Chihiro, a tízéves, önfejű kislány meg van győződve arról, hogy az egész világ körülötte forog - épp ezért képtelen belenyugodni abba, hogy szüleivel új városba költözik, és csalódottságát meg sem próbálja leplezni az utazás alatt. Amikor az erdőben eltévedve egy különös zsákutca végére érnek, a kis család rábukkan egy sötét alagútra, amelynek másik végén szellemváros fogadja oket. Az üres utcákon fejedelmi lakomától roskadoznak az asztalok: az éhes szülők mohón a finom ételekre vetik magukat, ám hamarosan disznóvá változnak, amikor a városban felbukkannak a valódi vacsoravendégek. Az eldugott mesevilág lakói ősi istenek és más csodalények, uralkodója pedig Yubaba, a gonosz boszorkány. Chihiro csak akkor mentheti meg szüleit, ha hasznossá teszi magát Szellemországban és munkát talál magának a banya hatalmas fürdőházában.

Kritikák

Index

"A jól felépített sztori és a bombasztikus képek nem meglepőek, ha tudjuk, hogy a filmet jegyző Hayao Miyazakit az anime műfaj legnagyobb hatású alkotójának tartják. Világsikert hozó munkáját, a Vadon hercegnőjét 2000-ben szintén a Titanicon láthatta a magyar közönség."
A teljes cikk


Nemzetközi filmtár

A film magyar nyelvű oldala
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mediawave: leporolt helyi filmek

A félmúlt abszurditása köszön vissza a kapuvári Mediawave kisfilmjeiből. A rendezvények között… Tovább olvasom