Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

CIA-kínvallatás: A Jobbik országgyűlési határozatban ítélné el az USA módszereit

"Nincs az a nemzetközi szerződés, emberjogi dokumentum, amit az Egyesült Államok szervei ne tiportak volna lábbal, s közben Magyarországon és mindenütt a világon ezen dokumentumokat akarják az utolsó betűig betartatni."
A Jobbik országgyűlési határozatban ítélné el a CIA kínvallató módszereit, az Egyesült Államokat pedig arra szólítja fel, hogy ne kérjen számon semmilyen nemzetközi szerződést másokon, amíg meg nem követi az érintetteket.

Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján a CIA kínvallatásait tartalmazó dokumentumok kivonatának nyilvánosságra hozataláról szólva kijelentette: nincs az a nemzetközi szerződés, emberjogi dokumentum, amit az Egyesült Államok szervei ne tiportak volna lábbal, s közben Magyarországon és mindenütt a világon ezen dokumentumokat akarják az utolsó betűig betartatni.

Miközben az Egyesült Államok a "világ csendőre", a demokrácia védelmezője szerepkörében tetszeleg, most megmutatta valódi énjét - értékelt a jobbikos politikus, kétszínűnek és hazugnak nevezve az amerikai politikát.

Elmondta, hogy pártja hétfőn határozati javaslatot nyújt be a parlamentnek, amelyben elítélnék az Egyesült Államok módszereit és valamennyi párt egységes támogatását várják ahhoz.

Mirkóczki Ádámot kérdezték arról, hogy André Goodfriend ideiglenes budapesti ügyvivő a kínvallatásokra vonatkozóan Amerika erényének nevezte, hogy ezt is meg lehet beszélni. Van olyan kritikus pont, ami után ezt nem lehet ennyivel elintézni - jelentette ki a Jobbik szóvivője. Persze meg lehet beszélni Afganisztánt, Irakot, Guantanamót is, csak azokon az embereken, akiken elkövették ezeket, azokkal mit szeretnének beszélni? - kérdezte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelentősen nő az ingyenes étkeztetésben részesülő gyermekek száma

2016. január 1-jétől ingyenes étkeztetésben részesülnek azok a bölcsődés és óvodás gyerekek, akik… Tovább olvasom