Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Cigányszervezet a keresztény-konzervatív értékek mentén

A keresztény-konzervatív értékek mentén, ezentúl Út- Igazság- Élet - Európai Magyar Integrációs Cigány Szövetség néven folytatja tevékenységét az Európai Integrációs Cigány Szövetség - hangzott el a szervezet szerdai fővárosi közgyűlésén.
Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke a rendezvényen kiemelte: ez a szervezet abban különbözik a többi tömörüléstől, hogy tudatosan vállalja a keresztény szellemiséget, és szakmaiság, elhivatott személyek fémjelzik.

A keresztény elkötelezettség a garancia arra, hogy megpróbál tisztességesen tevékenykedni a szervezet, ez az a morális alap, a szellemi hátország, ami megkülönbözteti a tömörülést - fejtette ki a KDNP elnöke.

A kereszténydemokrata politikus szólt arról is, nem mindegy, hogy kik jelenítik meg a cigányság és magyarság érdekeit és szempontjait a közigazgatásban. Azt látjuk, hogy az aktuális kormány saját klientúráját próbálja bebetonozni - mondta a KDNP elnöke.

Az nagyon fontos, hogy cigány fiatalok legyenek a közigazgatásban, de ne párttagsági könyvek alapján döntsék el, hogy ki kerül be oda, hanem képzettségük, személyes életpéldájuk alapján - tette hozzá Semjén Zsolt.

Kamarás István, a szervezet elnöke arról beszélt, hogy identitásukban alapvető fontosságú a kereszténység és egyszerre szeretnének magyarok, cigányok és európaiak lenni. Céljaik között említette a keresztény értékrend közvetítése mellett a cigány nyelv és kultúra ápolását, a cigány-magyar párbeszédet és együttműködést. Utóbbira soha nem volta akkora szükség, mint ma - mondta.

Kiemelte: szervezetük nem pártokhoz, hanem ideológiákhoz kötődik, s minden olyan egyházzal jó viszonyt kívánnak ápolni, amely hasonlóan gondolkodik a kereszténységről, mint ők.

Nem szeretnék egyetlen cigányszervezet tagságát sem elhódítani, azokat várják, akik a keresztény-konzervatív értékek mentén gondolkodnak - fűzte hozzá.

Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke azt mondta, ebben a szervezetben azoknak van helyük, akik érzékelik és ki merik mondani, hogy nagy a baj.

Olvasóink írták

 • 7. dodó 2010. január 20. 20:42
  „Elírás lehet a dologban! A (bűn)szervezet neve helyesen:

  TÉVút - HAZUGSÁG - ÉletELLENES - ANTImagyar - DEZinformációs Cigány BŰNszövetség.”
 • 6. abdul66 2010. január 20. 20:28
  „Ja a cigók vallásosak, 5 kilós arany kereszt lóg anyakukban.”
 • 5. anonimus65 2010. január 20. 20:00
  „Az nagyon fontos, hogy cigány fiatalok legyenek a közigazgatásban,
  Sőt!Egyenesen igazságügyi miniszternek!”
 • 4. 751510 2010. január 20. 19:51
  „maros50

  "legyen sok roma értelmiség a közigazgatással,de ne párttag könyvel,a tudásuk,a példamutató életútjuk,rátermettségük legyen a meghatározó." Tehát nem elég a képzettség, még cigánynak is kell lenned?”
 • 3. maros50 2010. január 20. 17:11
  „flexsnake! A romáknak ilyen törekvései nem voltak és nem is lesz.A "magyar gárdát" a bíróság jogerős ítéletével betiltotta.”
 • 2. maros50 2010. január 20. 17:05
  „Gratulálok a szövetség megalakulásához,sok sikert kívánok a munkájukhoz,különössen a keresztény értékek, tiszta közélet fenntartása tekintetében.Erre ma nagy szükség van.Maximálisan egyetértek Semjén Zsolt párt elnök véleményével,hogy legyen sok roma értelmiség a közigazgatással,de ne párttag könyvel,a tudásuk,a példamutató életútjuk,rátermettségük legyen a meghatározó.”
 • 1. flexsnake 2010. január 20. 16:15
  „Engem csak az érdekel mikor alapítanak gárdát :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnik a polcokról a Margitszigeti Kristályvíz

Eltűnik a boltok polcairól a Margitszigeti Kristályvíz, mivel a Pepsi Co. érdekeltségi körébe… Tovább olvasom