Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Cigányvajdát választottak Borsodban

Lakatos Attila személyében cigányvajdát avattak a miskolci Mindszenti templomban szombaton. A második világháború óta Borsod megyében nem választottak vajdát.
Az új vajda lakhelyéről, a Miskolctól körülbelül 15 km-re lévő Ongáról a miskolci Mindszenti katolikus templomig rendőri felvezetést kapott a menet, amely végigjárta a várost, mielőtt a templomhoz ért. A ceremónián részt vett az országos fővajda, és több megye vajdája. Az ünnepségre autókkal és lovaskocsikkal is érkeztek a vendégek. Egy teherautón kihangosítva cigányzene szólt. A szervezők körülbelül hétszáz vendégre számítottak.

Szilárdi László, az országos vajda szóvivője elmondta, a vajdaság intézménye a cigányság számára az összetartásról szól. A vajda képviseli az őt támogató romák értékeit, amelyek közül a legfontosabb az, hogy békésen éljenek együtt a magyarokkal. A vajda megtisztelő, és felelősségteljes rang, ha valaki nem felel meg a feladatnak, a fővajda visszaveheti azt.

Olvasóink írták

 • 9. egyszeru polgar 2008. június 03. 15:05
  „Peter G valoban remekul szolt.Igen, hetkoznap koldusnak mutatjak magukat, neha azert eloadjak igazi mivoltukat. En mar azon a 7 millio Ft-os lagzin is kiakadtam. Persze, mindig is az volt a ciganysag vagya, hogy bekeben eljen a magyarokkal. Na de milyen feltetelekkel es hogyan??? Termeszetesen az ingyentartas terhe mellett.
  Aztan minek az allami rendorsegi felvezetes?? Tan uj miniszteri cim is lesz egyben?? Kulonben is van eleg kes a zsebekben es eleg ko hever a parlagon. Nem is beszelek a feketeruhas testorokrol.
  Az igaz, a vajda sokat tehetne, de nem fog, kulonben levalasztjak, nem mint az orszagvezetoket.”
 • 8. exluzer 2008. május 20. 17:32
  „Ombudsmant azt bezzeg nem tud a Magyar választani.”
 • 7. Ennyire idióták lennénk? 2008. május 19. 07:56
  „Munkatáborba az egész mocskos, élősködő, bűnöző bandával!!!!!”
 • 6. Marcsikaa 2008. május 18. 20:49
  „Kedves péter g.

  Teljes mértékben egyezik a véleményünk. Remek fogalmazás, és igy igaz, ahogy irtad.”
 • 5. péter g. 2008. május 18. 20:39
  „"A lényeg, hogy éppen arra vitt az utam ma Miskolcon, a Mindszenti templomnál 3/4 4 körül.. Olyan fényűzést ami ott volt én még sosem láttam. Minden tetü cigány úgy ki volt dekorálva, hogy hirtelen azt hittem, valahol Hollywood-ban vagyok, a mesék birodalmában. Olyan autók parkoltak sorban, amire a magunkfajták még gondolni sem mernek. Vagy 10-20 kopaszra nyírt verőlegény talpig feketében, pólójuk hátuljára vastagon feliratozva, hogy a VAJDA TESTŐREI. És ez a diszes gyülekezet vajon fizeti az adót? Legfeljebb csak muraközi valutában ahogy az náluk szokás (vagyis abban, ami azon bizonyos ló lábai között terem) :)). De persze erre a mi szeretett kormányunk az APEH-el és a rendőrséggel karöltve toronymagasból szarik, sőt még kíséretet is kaptak ezek a rohadt raptorok
  Nem volt ritka a másfél kilós aranylánc sem a 15-20 centis kereszttel (persze az is színaranyból), és nemegy purdét úgy beöltöztettek, mintha valami indiai uralkodócsalád sarjai lennének Valahogy az volt a furcsa nekem, hogy ez a világ köszönő viszonyban sincs a mai rideg valósággal. Vajdáékról most lehullott a lepel, keresztapák ők a szó legszorosabb értelmében (a Boon munkatársai érdekes módon erre ráhibáztak, de majd kapnak is érte a pofájukra a "főnöktől"). Számomra most vált igazán érthetővé, hogy ekkora pompa, ami mellesleg nagyon giccsesnek és sznobnak is tünt egyben, a cigányok értelmi képességét tekintve csak szervezett bűnözéssel hozható létre. Méghogy tehetős vállalkozó a Lakatos Attila, vajon miben!? Röhögnöm kell. Talán a lopásra, rablásra és uzsorára kiváltott engedélye is megvan? "”
 • 4. Egy lefasisztázott baloldali 2008. május 18. 17:50
  „Valahogy nem csípem a konkrétum nélkül írogató, köpönyegforgató és erősen általánosítgató fazonokat!”
 • 3. Kapuvári 2008. május 18. 17:46
  „Szervezkednek a magyargyűlölők!”
 • 2. Tucat 2008. május 18. 10:47
  „Eléggé ordas nézeteid vannak!”
 • 1. Kapuvári 2008. május 18. 09:52
  „Terjednek az ordas eszmék!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

43 milliót sikkasztott a siójuti önkormányzat alkalmazottja

Éveken keresztül lopta az önkormányzat pénzét a siójuti önkormányzat egyik alkalmazottja. Becslések… Tovább olvasom