Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Cigarettacsempészeket fogtak el az M7-esen

Alig kezdődött el az M7-es autópálya zalai szakaszán több hatóság teljes forgalomtereléssel járó átfogó ellenőrzése, a vám- és pénzügyőrök több autóban is csempészett cigarettát találtak pénteken délután.
Alig negyed órával azután, hogy délben megkezdődött a hat órán át tartó akció a Letenye felé vezető oldalon, a zalakomári pihenőhelynél a VPOP munkatársai máris találtak egy román rendszámú Mercedest, amelyben több mint 250 karton cigarettát rejtettek el. A Vám- és Pénzügyőrség Nyugat-dunántúli Parancsnokságának zalaegerszegi alosztályvezetője azt mondta: a moldáv adójeggyel ellátott csempészáru az első becslések szerint mintegy kétmillió forint értéket képvisel.

Miközben az MTI tudósítójának jelenlétében a személyautó hátsó üléseit és csomagtartóját is alaposan átkutatva további cigarettacsomagokat kerestek, Rohrer Gyula százados arról is beszámolt, hogy a két férfi Franciaországba igyekezett. Azt mondták, hogy 270-280 karton cigarettát rejtettek el, s mivel a helyszíni ellenőrzéskor csak 258-at találtak a pénzügyőrök, a kocsit elszállították Rédicsre, ahol az alvázát is át tudják vizsgálni.

Várhatóan mintegy kétmillió forintos jövedéki bírság vár a két csempészre, akik ennek megfizetése után folytathatják útjukat, bár a bűncselekmény miatt feljelentés is vár rájuk. Egyikük még a helyszínen közölte a hatóság embereivel, hogy négy-öt ezer euró biztosan van nála.

A sztráda mellőli pihenőből alig szállították el a személyautót, máris befutott egy utánfutós román kisbusz, amelyet egy asszony vezetett. A 60 év körüli nő egyedül volt, de a kocsiban szétszórt holmik között 17 karton cigarettát szállított ő is, ami miatt szintén bírság vár rá.

Egy csaknem vele egy időben érkező, ugyancsak román furgon utasainak viszont azért kellett jó ideig várakozniuk, mert a nyolcszemélyes kisbuszban 15-en utaztak Olaszország irányába. A bent helyet foglalók - köztük hét gyerek is volt - némelyike a pokróccal letakart padlólemezen ülve kuporgott, amivel egyszerre több szabálysértést is elkövettek.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság által szervezett akcióról Miszlai Ákos, az autópálya alosztály vezetője elmondta: féltucatnyi szervezet összesen 43 munkatársa folytat kiterjedt ellenőrzést egészen este hat óráig. A zalai polgárőrök rendszámfelismerőjükkel a körözött kocsikat keresik, a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai a járművek műszaki állapotát és a kamionosok pihenőidejét ellenőrzik, a katasztrófavédelem szakemberei a veszélyes szállítmányokat keresik. Az autópálya-kezelő munkatársai a matricák meglétére figyelnek, de a rendőrökön, valamint a vám- és pénzügyőrökön kívül a növény- és állatvédelmi hatóság is jelen van a zalai akcióban, amelynek összegzése kora estére várható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lassan csökken a belvíz a Tiszántúlon

Lassan csökken a belvíz a Tiszántúlon: még mindig több mint 23,5 ezer hektár földet borít víz -… Tovább olvasom