Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Cigarettacsempészeket fogtak el Barabáson

Kilenc csempészt 30 millió forint értékű cigarettával fogtak el a határrendészek Barabáson - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken az MTI-vel.
Fedor Rita százados elmondta: a barabási határrendészeti kirendeltség hőkamerájának kezelője csütörtök éjjel több emberre figyelt fel a magyar-ukrán határ mentén fekvő település külterületén, akik dobozokat cipeltek.

A helyszínre járőrök mentek, akik kézi hőkamera segítségével először egy bokor alatt lapuló külföldi férfira bukkantak, aki kúszva próbált elmenekülni. A határrendészek követték a többi ember nyomait és egy családi házhoz jutottak, amelynek melléképületében 4200 karton, 30 millió forint értéket meghaladó, feltehetően csempészett cigaretta volt.

A rendőrök a helyszínen elfogták az ingatlan magyar állampolgárságú tulajdonosát, valamint az ott tartózkodó, a csempészettel összefüggésbe hozható hét ukrán állampolgárt. A bokorban lapult, szintén ukrán állampolgárral együtt kilenc embert állítottak elő, s az eljárás során kiderült, hogy hét ukrán férfi jogszerűtlenül tartózkodott magyar területen. Ellenük idegenrendészeti eljárás is indult.

A lefoglalt dohányárut a csempészéssel gyanúsított kilenc emberrel együtt a rendőrség átadta az ügyben illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyitrai Zsolt: 5 százalékkal több jutott a fogyatékossággal élők szervezeteinek támogatására

A Bajnai-Gyurcsány-kormányok folyamatosan csökkentették azt - mondta a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója. Tovább olvasom