Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Cigarettát csempésztek a csomagtartóban

A fővámhivatal nyomozói 262 karton cigarettát foglaltak le Sopronban. 262 kartonnyi cigarettát találtak a vámosok egy dupla alvázú gépkocsiban Sopronnál.
A magyar személyautót ellenőrzésnek vetették alá a győri fővámhivatal munkatársai, az átalakított alvázból került elő a másfél millió forint értékű füstölnivaló. Az autóban utazó négy magyar személy egyike elismerte, hogy az ukrán zárjegyes cigaretták az övéi, de eredetüket nem tudta igazolni. A dohányárut és az autót is lefoglalták és jövedéki orgazdaság miatt indítottak eljárást az ügyben.

– Szerdáig megyénkben a fővámhivatal munkatársai összesen 12.700 karton cigarettát foglaltak le, ezek értéke eléri a 63 millió forintot – tájékoztatta lapunkat Rujder Péter főhadnagy, a fővámhivatal szabálysértési csoportvezetője. – Az elkobzott dohányt a jogerős bírósági döntés után semmisítjük meg. Egy-egy elfogáskor átlagosan 80–100 karton illegális eredetű, zárjegy nélküli dohányt foglalunk le, de kollégáim találkoztak már 3000 karton cigarettával is. A csempészek főként román, moldáv, szerb, valamint ukrán állampolgárok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

19. századi fegyvert találtak egy bálnában

Alaszkához közel ejtettek el a vadászok egy bálnát, amelynek nyakában 19. században gyártott fegyver… Tovább olvasom