Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Cigarettát rejtettek

a tartályba

A hegyeshalmi határrendészek 132 karton, ukrán zárjegyes cigarettát találtak egy Renault Kangoo átalakított rakterében és gáztartályában. A csempészáru értéke 760 ezer forint. A gépkocsi a napokban hajnalban érkezett a határátkelőre, benne három lengyel férfi utazott.
Az útlevélkezelő az okmányok ellenőrzése után felnyittatta a Renault csomagtartóját, amelyben a csomagok mellett egy mosógép volt. A határőrben a pótkerék szabálytalan elhelyezése keltett gyanút, ezért kipakoltatta a csomagtartót. A tartalék kerék eredeti helyéről különböző márkájú, ukrán zárjegyes cigaretta került elő, de az autó egyéb meglepetéseket is rejtegetett.
A teljes csomagtartót dupla falúvá alakították át, ott szintén tetemes mennyiségű cigarettát rejtettek el a csempészek. Az útlevélkezelő figyelmét a nagy csomagtartóban elhelyezett gáztartály sem kerülte el. Az autó eredetileg benzin-gázüzemű volt, a 100 literes gáztartályt úgy alakították át, hogy annak csak egyharmad részében volt üzemanyag, a maradék 70 liternyi helyet szintén cigarettával tömték meg.
A lengyelek ellen a határrendészek jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt tettek büntetőfeljelentést az illetékes vámszervekhez, akik az árut és a gépjárművet lefoglalták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 06.27.

Tovább olvasom