Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Ciprusi hangulatok Sopronban

Ciprusi hangulatok címmel nyílt látványos kiállítás a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központban. Váradi Károlynak, a Magyar Fotóművészek Világszövetsége titkárának képei magával ragadóan mutatják be Aphrodité szigetének érintetlen természeti környezetét.
A vándorkiállítást idén elsőként a sárvári Nádasdy-várban tekinthette meg a közönség, Sopron után a közeljövőben Keszthelyre, Balatonföldvárra és a Hédervári-kastélyba hozza el a meseszép sziget üzenetét a fotóművész.
– A kiállítással nem titkolt szándékunk, hogy felkeltsük a magyar utazóközönség érdeklődését a szerelem szigete iránt. Úgy mondják, valamikor réges-régen itt kelt ki a tenger habjaiból Aphrodité, a szépség és szerelem istennője. Olyan mélyzöld itt a tenger, mint sehol másutt a világon – említette a tárlattal kapcsolatban Varga László, a kiállítást szervező Connection Kft. cég vezetője, aki a Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal megbízásából ismerteti meg a látogatókkal az országot. Varga László producer-rendező évek óta Ciprus szerelmese, több filmet is forgatott már az igényes strandjairól, kristálytiszta tengervizéről és minőségi turizmusáról híres szigeten.
Évről évre nő az ide látogató magyar turisták száma, tavaly több mint tizenkétezren keresték fel az országot, amelynek egyik legfőbb értéke az érintetlen természeti környezet. A gyermekkel üdülő családok mindenhol paradicsomi állapotokat találhatnak.
A ciprusiak vendég- és gyermekszeretete legendás, ráadásul az infrastruktúra európai színvonalú, az orvosi szolgáltatások is kiválóak.
Az egykoron brit gyarmati szigeten évente 340 napon át élvezhető a gondtalan napsütés, amelyről a Sopronban március 26-ig megtekinthető fotók is tanúskodnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZJA: 30 napos határidő

Már utalják az adóvisszatérítést, írta lapunk korábban az APEH megyei igazgatóságának tájékoztatója alapján. Cikkünkre érkezett néhány kérdés az utalások 30 napos határidejével kapcsolatban.
Tovább olvasom