Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Cirkuszi elefánt kóborolt Zalaegerszegen - fotó

Elszabadult a sátorból egy cirkuszi elefánt csütörtök délután Zalaegerszegen. A rendőrség vizsgálja, történt-e szabálysértés.
Az MTI helyszíni információi szerint a Berzsenyi utcában sátorozó cirkuszból kora délután jutott ki a több tonnás állat. Több száz méterre, a közeli lakótelepig jutott, a tízemeletes épületek között kóborolt, a cirkusz alkalmazottai onnan vezették vissza.

A több internetes oldalon is megjelent fényképek és videofelvételek szerint az állat a Berzsenyi utca úttestén jutott el a lakótelepig, ott járókelők közelében, közvetlenül a lakóházak fala mellett sétált, elhaladva ablakok és erkélyek előtt. Végigment a tömbház túlsó oldalán lévő játszótéren és sportpályán is, mielőtt a gondozók visszakísérték a cirkuszba.

A cirkusznál azt látni, hogy több egzotikus állat - láma, teve, bivaly - is a sátor közelében, egy füves területen van kikötve.

Fotó: zaol.hu
Fotó: zaol.hu

Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke az MTI érdeklődésére elmondta: a rendőrségre nem érkezett bejelentés, de a világhálón keringő képek alapján tudomást szereztek a történtekről. A zalaegerszegi kapitányság és a megyei közlekedési osztály munkatársai a helyszínen beszéltek az állat gondozóival és a cirkusz igazgatójával, ők azt állították, hogy az elefánt egyszerűen kisétált a sátorból, de csak néhány száz métert tett meg, és a gondozói kísérték.

Elefánt sétált Zalaegerszegen. Fotó: MTI (galéria)

A sajtófőnök hozzátette: a rendőrség vizsgálja, hogy a cirkuszi személyzet követett-e el bármiféle szabálysértést. Miután felmerült, hogy esetleg szándékosan, reklámcélból engedték ki az elefántot, a létesítmény üzemeltetőinek figyelmét arra is felhívták, ha valóban ez történt, ez is szabálysértésnek minősül.

Olvasóink írták

  • 1. Novatus 2013. március 22. 00:25
    „Hűha! Elképzelem JÓzsi bácsit, amint a lakótelepi kiskocsmából kikanyarodván megpillantja az elefántot.... :D
    Egy pillanatra megdermed, majd visszatér a kultúrházba, még egyet kóstolni az iméntiből, mondván, hogy tuti anyag... :)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dizájner drogokat előállító bűnözői csoportot fogtak el

A bűnözői csoportot magyar és szlovák rendőrök közös akcióban fogták el. Tovább olvasom