Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Civilek és pártok tüntettek a kormány ellen Kaposváron

Civilek és pártok tüntettek csütörtök este Kaposváron a kormány politikája ellen. A Magyar Szolidaritás Mozgalom (MSZM) somogyi szervezetének felhívására mintegy háromszázan jelentek meg a város főterén - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.
A szervezők közlése szerint az Egyedül nem megy jelszóval a Facebookon meghirdetett akció célja "Orbán Viktor kormányának leváltása, szakértői kormány felállítása", ezt olyan demokratikus koalíció létrehozásával képzelnek el, amely társadalmi összefogáson alapul, és képes kivezetni az országot "a gazdasági és etikai válságból".

A tüntetéshez csatlakozott a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt, a Polgári Szabadság Platform, a Somogyért Egyesület, a Szabad Demokraták Szövetsége és a Szövetség az Egységes Magyarországért. A pártok képviselői - most először - lehetőséget kaptak a néhány perces megszólalásra.

A Lehet Más a Politika kaposvári szervezete a baloldali pártok részvétele miatt távol maradt.

A felszólalók mindegyike a párthovatartozástól független összefogás fontosságát hangsúlyozta, annak érdekében, hogy "mindenki félelem nélkül, egy demokratikus jogállamban élhessen".

Civilek és pártok tüntetnek Kaposváron a kormány politikája ellen
A Magyar Szolidaritás Mozgalom nyilatkozatban is megfogalmazta, hogy a kormány leváltását kívánja elérni. A rendezvényen felolvasott dokumentumban hosszasan részletezték, mivel nem értenek egyet, és ezt a résztvevők hangos helyesléssel, tülköléssel fogadták. Mint ismertették, tiltakoznak egyebek mellett az alaptörvény, az új választójogi törvény, a kormány gazdaságpolitikája ellen, a munkavállalói jogok folyamatos csorbítása, a demokratikus intézményrendszer lebontása miatt.

A résztvevők egyúttal szolidaritásukat fejezték ki az MSZM társelnöke, a kaposvári Árok Kornél mellett, akinek megszüntették függetlenített elnöki státuszát a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezeténél, s miután nem fogadta el a felkínált pécsi tűzoltóálláshelyet, felmentették hivatásos szolgálati viszonyából.

A hozzávetőleg egyórás tiltakozó megmozdulás helyszínét a rendőrség biztosította. A tüntetés rendbontás nélkül ért véget.

Olvasóink írták

  • 1. papika56 2012. január 12. 21:38
    „Na ilyen kell Szegeden is , nem a Csúrka féle tüntetés ! Most hideg napok jönnek , majd ha kitavaszodik akkor jön el az ideje az utcára menésnek !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárost gázoltak halálra a 491-es főúton

Személyautó gázolt halálra egy kerékpárost a 491-es főút Tiszabecs és Sonkád közötti szakaszán… Tovább olvasom